A formagyártás forradalma

A nehézmegmunkálás, a nagypontosságú megmunkálás, vagy a megszokottól nagyobb folyamatbiztonság esetén jelent új léptéket a HyperSurface alkalmazás

2021. március 15., hétfő, 06:00

Címkék: CAM fémmegmunkálás forgácsolás OKUMA Smartus Zrt.

A formagyártással járó, ember által végzett költséges utómunkálatok radikális csökkentését ígéri az Okuma egyik új, vezérlőbe épített szoftvere. Az applikációnak köszönhetően a 3D-s, CAM programmal készített munkadarabok felületi minősége jelentősen javul, pálya- és geometriai torzulás nélkül, az elképzelhető legegyszerűbb beállítási metódusokkal.

Elsősorban, noha nem kizárólag a szerszámokat gyártók számára, különösen fontos, hogy az alak- és mérettűréseken túl a felületi minőség is kifogástalan legyen a 3D-s alkatrészeknél.

A CAM szoftverek világában komoly fejlődési folyamat zajlik, egyre eredményesebb megmunkálási stratégiák, hatékonyabb számítási algoritmusok végzik a szerszámpálya számítását. Ugyanakkor az elvárások is nőnek.

Adott tehát a feladat, a szerszámgép vezérlő oldaláról is támogatni kell a gyártási produktum minőségének javulását, fő- és mellékidő-csökkentését célzó törekvéseket.

Az Okuma HyperSurface alkalmazása nem új keletű dolog. Ennek sokéves múltra visszatekintő elődje a SuperNurbs, mely a CAM által generált pontokra húzott spline görbével igyekezett lágyítani, finomítani a szerszám mozgását. Az eredmény nem volt rossz, a felületi minőség javult, a gép mozgása „óvatosabb” lett, és egyes esetekben a ciklusidőre is jó hatással volt. Azonban, ha a pályában komoly hiba található, az alakpontosság nem tartható tökéletesen.

Ezzel a kihívással nézett szembe az Okuma szoftverfejlesztő csapata, és egy rendkívül hatékony, mostanra bizonyított megoldást dolgozott ki, ez pedig a HyperSurface.

A korábbi évek tapasztalataira alapozva olyan megoldást alkottak, mely képes a szerszámpálya analizálására és a kontúrpontok módosítására úgy, hogy a gyártott alkatrész geometriája nem torzul.

Arról van szó, hogy a CAM által generált pozíciópontokat elemezve azokat módosítja, ahol szükséges, pluszpontokat iktat be, ahol pedig nem indokolt, el is vehet belőle.

A szoftver a következő beavatkozásokat teszi:

Lágyítja a kontúrvonalakat abban az esetben, ha a mintából egy koordináta indokolatlanul kiesik. Ezzel rögtön két tényezővel is hozzájárul a minőség javulásához. Az első, hogy a készült geometriába a nem kívánt beszúrások vagy alámetszések nem kerülnek bele.

A másik, hogy az ilyen kilógó pontok eléréséhez a vezérlő a tengelymozgásokat lassítja és gyorsítja, miközben irányt vált.

A szükségtelen irányváltások elkerülésével a nem kívánt sebességfluktuációk is megszűnnek, azaz a gép mozgása is lágyabb, harmonikusabb lesz. Mindezt úgy teszi, hogy előre megbecsült sarok alakot hoz létre, és eszerint vezérli a szerszámot.

Korrekciózza az egymással párhuzamos, pásztázó pályák tompa éleit. Gyakorlatilag a simítási mozgások sarokpontjainak párhuzamossá tételével, egy tűrésen belüli spline görbe rajzolásával, a kontúrpontok pozíciójának módosításával egymással megegyező mozgások jönnek létre, ami az ilyen jellegű megmunkálásoknál is lágy elmozdulást és kiemelkedő felületi minőséget teremt. Fontos továbbá, hogy ahol éles törés létrehozása a cél, a kívánt élek pontosabban jönnek létre az alakító szerszámokon, mert az elérendő irányváltási pontokat egymás mellé rendezi. Így a prés- és vágószerszámok jobb minőségben készülnek el.

Szinkronizálja a párhuzamos pályák kontúrpontjait, azaz szimmetrizálja az összekötendő pozíciópontokat, a fentiekkel azonos eredmény eléréséért. Ezt plusz kontúrpontok hozzáadásával is elérheti.

A szoftver nemcsak tudásában, hanem kezelésében is jelentősen változott az elődhöz képest. Egy a központi képernyőről elérhető, jól vizualizálható menü segítségével lehet elvégezni a beállításokat. A megmunkálás jellegénél az alkatrész vagy formagyártás kiválasztására van lehetőség. Ezen belül a megmunkálás típusát (nagyolás, elősimítás és simítás) lehet kiválasztani. Ezek a ciklusidőre is jelentős hatással vannak, hiszen egy nagyolási eljárás a minőség oltárán áldozva sokkal gyorsabb.

További finomhangolásra is van lehetőség, ami érintheti a beavatkozás mértékét, a kontúrpontok összehangolásának mértékét és a megmunkálás idejére vonatkozó beállítást is.

Az Okuma 120 éves működése alatt összegyűjtött eddigi tapasztalata, a tökéletesség iránti elkötelezettsége azoknak szól, akik hosszú távon vizsgálják beruházásaik megtérülését. Vásárlóink jellemzően nemcsak a ma feladatait, hanem a holnap kihívásait is le akarják küzdeni.

A japán világelső, ragaszkodva alapértékeihez, olyan szoftveres és hardveres megoldásokat fejleszt, mellyel az ügyfelek legmagasabb elvárásainak is megfelel, és azon iparágakat célozza meg elsősorban, ahol nehézmegmunkálás, nagypontosságú megmunkálás vagy a megszokottól nagyobb folyamatbiztonság az elvárás. Számukra jelent új léptéket a fent bemutatott HyperSurface alkalmazás.

Sipos Ádám

www.smartus.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek