50 év tapasztalat – Megfontolt döntések – Technológiai megújulás

Somogyország: így nevezik ezt a 6 036 négyzetkilométeren elterülő megyét a Balaton és a Dráva ölelésében

2022. április 29., péntek, 06:00

Címkék: forgácsolás Grintech Kft. Hyundai Kaposvári Villamossági Gyár Kft. megmunkálóközpont

A megye és a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója a szerteágazó ipari tevékenységet végző Kaposvári Villamossági Gyár (KVGY) Kft., amely több mint 50 éve foglalkozik biztosítók, sorozatkapcsok, villamos készülékek és berendezések tervezésével, fejlesztésével és gyártásával.

Az évek során a KVGY termékkínálata és megrendelői köre is folyamatosan bővült. Ma már Európa számos országába szállítanak, s újabb piacokban is gondolkodnak. Lemez- és műanyag-alakító szerszámok, elektródák CAD-CAM rendszerben történő tervezése, gyártása, valamint az alkatrészgyártási megnövekedett ügyféligények teljesítése érdekében a cég a GrinTech Kft. által biztosított szakmai háttérre tette voksát.

Ennek köszönhetően 2022 elején beszerzésre került egy HYUNDAI WIA KF5600II FANUC 0i-PLUS vezérlésű CNC-megmunkálóközpont Tsudakoma RWE200 típusú 4. tengely kiegészítéssel. A cél egy olyan komplex gép beszerzése volt, amelynek segítségével a nagy munkatérnek köszönhetően a nagyobb méretű munkadarabok megmunkálása is lehetővé válik.

A méretbeli különbségek mellett minőségi változás is várható. A gép stabilitásának köszönhetően akár keményebb anyagok megmunkálása is lehetséges, illetve jelentős mértékben növekszik az egységnyi idő alatt gyártott alkatrészmennyiség.

A GrinTech Kft. egy olyan teljes megoldásokat szállító technológiai partner, amely komplex szakmai szolgáltatást nyújtott a KVGY részére, mint például:

  • A megfelelő technológia kiválasztása a gép esetében;
  • A gép átadása és annak szakszerű üzembe helyezése;
  • A gép karbantartási és programozási oktatása;
  • Esetleges szerviz- és alkatrész-ellátottság biztosítása.

„Bármilyen felmerülő problémánk van, mindig számíthatunk a GrinTech csapatának gyors fellépésére – jelentette ki Zsohár Zsolt, a KVGY műszaki vezetője. – A HYUNDAI WIA KF5600II megmunkálóközpont már keményen dolgozik nálunk néhány hónapja, és elégedettek is vagyunk az eredményekkel.”

www.grintech.hu

www.kvgy.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek