Fókuszban a digitális gyártás

Új Okuma portál megmunkálóközpont a legmagasabb igények kielégítésére

2019. szeptember 11., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás EMO Hannover fémmegmunkálás forgácsolás ipari robot OKUMA robot robotika Smartus Zrt.

A Magyarországon a Smartus Zrt. által képviselt Okuma rendkívül hatékony szerszámgyártási megoldásokat készül bemutatni a 2019. szeptember 16–21. között rendezendő EMO Hannover szakkiállítás 27. csarnokának D26. standján. A 20 szerszámgépet felvonultató stand egyik fénypontjának a nagy méretű munkadarabok nagy pontosságú, ötoldalú megmunkálásához újonnan kifejlesztett MCR-S (Super) portál megmunkálóközpont ígérkezik. A japán szerszámgépgyártó ezenkívül számos CNC-szerszámgépet, szoftvermegoldást és intelligens vezérlőrendszereket is bemutat majd.

Okuma-újdonságok a szerszámgyártás területén

Az új, számos korszerű funkciót tartalmazó MCR-S (Super) portál megmunkálóközpontot a legmagasabb minőségű szerszámok forgácsolására fejlesztették ki. A gépet kiemelkedő méretpontosság és a nagyon magas felületminőségű megmunkálás jellemzi. A robusztus konstrukció merevséget és stabil rezgéscsillapítást biztosít. Mivel a szerszámgyártás folyamata rendkívül érzékeny a hőmérsékleti változásokra, az MCR-S gép Thermo-Friendly Concept aktív hőkompenzációs rendszert is tartalmaz. A Hyper-Surface rendszer szükségtelenné teszi a manuális utómegmunkálást, és lerövidíti az előgyártmány feldolgozásához szükséges időt. A géppel rendkívül magas – homlokmarásnál például 710 cm3/perc – forgácsleválasztási sebesség érhető el.

Nagy választék öntőformagyártáshoz

A portál megmunkálóközpont mellett az 5 tengelyes GENOS M460V-5AX, valamint az újonnan kifejlesztett kompakt GENOS M660-V-E függőleges megmunkálóközpont is nagy értékkel bír a szerszámgyártás számára. A standon megtekinthető lesz a legújabb STANDROID automatizálási megoldással felszerelt MB-46VAE gép is. A cellába telepített robotkarként működő STANDROID könnyen integrálható a termelési környezetbe, lehetővé téve az automatizálást azon kis- és középvállalkozások számára is, amelyeknek a hagyományos technológiák túl drágák és összetettek. A stand látogatói a MULTUS U és LASER EX sorozatokba tartozó csúcstechnológiájú multitasking gépeket is megtekinthetik a standon.

Digitalizálás és az automatizálás az Okuma-standon

Az Okuma egy kézben fejlesztett megoldásokat kínál a holisztikus folyamatok tervezésére, összekapcsolhatóságára és a termelés elemzésére. A szerszámgépekkel kombinálható okosgyármegoldások fontos lépést jelentenek a fémipar átfogó digitalizálása és automatizálása felé.

Kibővített Smart Factory know-how

A harmadik IoT-alapú „Dream Site” gyár üzembe helyezésével az Okuma tovább bővíti a Smart Factory technológia terén kifejlesztett know-how-ját. Az IoT-koncepció a legújabb technológiai fejlesztésekre támaszkodik, egyesítve a Big Data rendszereket, a mesterséges intelligenciát és az intelligens gyártási folyamatokat. Ez éppúgy igaz a vezérlőkre, mint az okosgyár-technológiákra és az automatizálási megoldásokra.

Digitalizáció az első lépésektől kezdve

Az Okuma esetében a digitalizálás jóval a tényleges megmunkálás előtt megkezdődik. A 3D Virtual Monitor révén a gyártó cégek előre szimulálhatják és tesztelhetik a teljes megmunkálási folyamatot valós gépi környezetben. A rendkívül pontos szimulációhoz a 3D Virtual Monitor közvetlenül a konstrukciós adatokra támaszkodik, így elkerülhetők a programozási hibák és a beállítási idők is jelentősen lerövidülnek.

Átfogó hálózatosítás

Az Okuma Plan szoftverrendszere valós idejű információkkal látja el a gyártási folyamatban részt vevő összes gépet, azok telepítési helyétől függetlenül. A valós idejű információ az üzemkapacitás kiaknázásának elemzésére és optimalizálására használható fel. A rendszerbe még külső gyártótól származó szerszámgépek is integrálhatók. A nyomon követhetőség érdekében a Connect Plan minden egyedi azonosítót összekapcsol a gyártási adatokkal és az összes érintett gép mérési eredményeivel. Ha problémák merülnek fel, azok könnyen azonosíthatók és orvosolhatók, így a gyártás magasabb színvonalon és nagyobb biztonsággal végezhető. A folyamatadatok felhasználhatók a prediktív karbantartáshoz, a karbantartási időközök megtervezéséhez és előrejelzéséhez. Az EMO kiállítás ideje alatt a standon lévő összes szerszámgépet a Connect Plan segítségével hálózatosítják, így a látogatók első kézből megtapasztalhatják az adatvezérelt üzemoptimalizálás lehetőségeit.

Az intelligens vezérlés lehetővé teszi a digitalizálást

A digitalizálás sarokköve az Okuma által kifejlesztett és gyártott intelligens vezérlés. A csúcsmodern OSP-P300A vezérlés tökéletesen a CNC-gépekhez adaptálható, és a hatékonyság növelését a megosztott adatbázis is támogatja. A vezérlés egyik területén bevitt adatok automatikusan megoszthatók, így elkerülhetők a felesleges adatbevitelek és a beállítási idő is lerövidül. A vezérlés nyílt Windows architektúrájának köszönhetően minden Okuma gép könnyen integrálható a meglévő gyártási környezetbe.

Kulcs a tökéletesen automatizált gyártáshoz

A komplex gyári automatizálás a legkorszerűbb robottechnológiákra támaszkodik. De az automatizálás egyre fontosabbá válik a kis- és középvállalkozások számára is. Az Okuma két új automatizálási technológiát is bemutat majd a vásár ideje alatt, amelyek sok szempontból felülmúlják a hagyományos robotokat. Az ARMROID egy, a szerszámgépbe integrált robotkar, és teljesen új lehetőségeket nyit meg a megmunkálási folyamat számára, lehetővé téve az egyszerű automatizálást a kisvállalkozások számára is. Az ARMROID rendszer része a csuklós robot, amely rengeteg funkciót képes ellátni, többek között alkatrész be- és kirakodást, szerszámcserét vagy akár hűtőfolyadék-öblítést.

Az ARMROID egy, a szerszámgépbe integrált robotkar, és teljesen új lehetőségeket nyit meg a megmunkálási folyamat számára

A rendszert az Okuma a különálló cellába integrált STANDROID robotkarban fejlesztette tovább. Az alapkivitel különböző bővítményekkel szabható testre, így magas termelékenységi hatékonyságot biztosít bármely gyártóegység számára.

Szeretettel várjuk Önt 2019. szeptember 16–21. között az EMO Hannover kiállítás 27. csarnokának D26. standján! A várható nagy érdeklődésre való tekintettel kérjük, kérjen saját időpontot, és regisztráljon előre!

www.smartus.hu


A kiállítási stand legfontosabb látnivalói:

  • Új generációs ARMROID és STANDROID integrált robotrendszerek;
  • Új MCR-S portál megmunkálóközpont;
  • Intelligens okosgyármegoldások;
  • MB-5000HII vízszintes megmunkálóközpont umati (univerzális szerszámgépinterfész) csatlakozással;
  • MU-5000V-L függőleges megmunkálóközpont BMO Titanium 180 automatizálási cellához csatlakoztatva.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek