Csőmegmunkálás egyszerűen

A Bystronic által bemutatott vadonatúj ByTube 130 lézervágó rendszer megkönnyíti a fémmegmunkáló cégek számára, hogy belevágjanak a csövek megmunkálásába

2019. november 20., szerda, 06:00

Címkék: Bystronic cső csőipar csővágás fiber lézer lézer lézeres vágás lézertechnológia

A múltban számos fémmegmunkáló műhely és OEM-gyártó korlátozta le saját működését a fémlemezek megunkálására, amivel komoly piaci lehetőségektől fosztották meg magukat. Az új ByTube 130 lézervágó rendszerrel a gyártó cégek új ügyfélcsoportokat szólíthatnak meg. A csövek alkalmazási területe ugyanis nagyon szerteágazó: az autó- és építőipartól kezdve a bútor-, gép- és berendezésgyártókig használják azokat. Ennek a piaci potenciálnak a kiaknázása elengedhetetlen a fémmegmunkáló üzem sikeréhez.

A ByTube 130 az optimális megoldás azon lemezfeldolgozó vállalalkozások számára, amelyek bővíteni kívánják portfóliójukat. Az automatizált rendszer minimálisra csökkenti a manuális beavatkozások szükségességét, és így jelentősen leegyszerűsíti a belépést a csőmegmunkálás szegmensére. A gép ugyanakkor nagyon széles követelményrendszernek felel meg. Mivel a piaci potenciál 85 százaléka a kiscsövek szegmensében rejlik, a ByTube 130 gépet is a 10 és 130 mm átmérőjű csövek megmunkálására tervezték. A gép teherbírása 17 kilogramm/méter. A 2D vágófej képes a felmerülő piaci igény döntő részének kielégítésére, mivel a vertikális vágások teszik ki a csőmegmunkálási feladatok 90%-át.

Fiber lézer biztosítja a sebességet és a rugalmasságot

A széles feldolgozási spektrum nagy rugalmasságot tesz lehetővé a különféle megrendelések teljesítéséhez. A ByTube 130 ezenkívül komplex és költséges megmunkálási lépéseket küszöböl ki, ezért egyre több gyártó cég fedezi fel magának a lézeres vágást a két elkülönülő művelet, a fűrészelés és a fúrás alternatívájaként. A fiber lézer mindkét műveletet egyidejűleg és jóval gyorsabban teljesíti. A tiszta vágási éleknek köszönhetően a sorjátlanításra sincs szükség. Ez nemcsak a munkaerőköltségeket, hanem a nagyobb áteresztőképesség révén a darabköltségeket is csökkenti, ami óriási előnyt jelent az árversenyben.

Sokoldalú lézervágás: ByTube 130 akár 3 kW lézerteljesítménnyel

A kétféle teljesítményszintben – 2, illetve 3 kW – elérhető ByTube 130 gépet kiemelkedő energiahatékonyság jellemzi. A fiber lézer technológia már évekkel ezelőtt megvetette a lábát a fémlemezek vágása terén, és napjainkban mind népszerűbbé válik a vékonyabb és vastagabb falvastagságú csövek megmunkálásában is. A konzisztensen magas vágási minőség egy nagyon erős érv a fiber lézer technológia használata mellett. A szén-dioxid-lézer technológiához viszonyítva a rövidebb hullámhosszú fiber lézer technológiának nem jelent problémát az erősen fényvisszaverő színesfémek – például a réz és a sárgaréz – megmunkálása sem.

A felhasználók számára tehát három kulcsfontosságú előny jelentkezik: a feldolgozható anyagok sokfélesége, a hatékonyság és a vágási pontosság. A gépet használó cégek sokféle anyagot képesek feldolgozni, szigorú határidőket betartva működhetnek, folyamatosan magas színvonalú szállítást nyújtanak, így a megrendelésekért folytatott versenyben is előbbre kerülnek.

A szoftver a kezdőket profikká változtatja

Az alkatrészek és modellek vizualizálása, a vágási tervek készítése és a gyártási folyamatok nyomon követése nem lehetséges nagy teljesítményű szoftvertámogatás nélkül. Az új ByVision Tube felhasználói felület egyetlen érintőképernyőn egyesíti a csövek lézeres vágásával kapcsolatos összes funkciót. Még a nagy tapasztalattal nem rendelkező felhasználók is azonnal belevághatnak a ByTube 130 használatába. A vágási feladatok gyorsan beállíthatók, és a felhasználói felület nagyon intuitív.

A ByVision Tube a bevált ByVision szoftveren alapszik, amely a Bystronic minden lézeres vágó és élhajlító rendszerének részét képezi. A svájci gyártó meglévő ügyfelei így különösen könnyen megtanulják használni a szoftvert. Az új felhasználókat pedig az intuitív szoftver a vágási tervek importálásával és létrehozásával támogatja, így a sorozatok egyszerűen kezelhetők a ByTube 130 gépen. Beszélhetünk kis tételszámról vagy tömegtermelésről, a ByVision Tube segítségével gyorsan és hatékonyan kezelhető a folyamat a beérkező megrendelésről a késztermékekig.

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek