Bemutatkozott az új STUDER favorit

2019. január 11., péntek, 06:00

Címkék: AMB 2018 cnc köszörű köszörűkorong köszörüléstechnika Studer

Bővítette termékportfólióját a STUDER, és új gépcsaládokat mutatott be az AMB szakkiállításon. A favorit szériába tartozó 400, 650, 1 000 és 1 600 mm-es tengelytávolságú modellek univerzálisan alkalmazhatók, és egyaránt alkalmasak rövid és hosszú munkadarabok megmunkálásához. A teljesen megújult formaterv mellett az új gépcsalád kivételesen magas ár-teljesítmény aránnyal rendelkezik.

Az új CNC palástköszörűgép egyaránt alkalmas egyedi és tömeggyártásban készített munkadarabok köszörülésére, akár automatizált változatban is. A folyamatközi mérőberendezések, kiegyensúlyozó rendszerek, érintésérzékelés és hosszpozicionálás használatával a gép könnyen adaptálható egyéb köszörülési feladatokhoz is.

A favorit egy nagyon költséghatékony gépcsalád. Mint minden STUDER palástköszörűgép, az új szériának is a már bevált merev Granitan® gépalap biztosítja a legmagasabb pontosságot, teljesítményt és megbízhatóságot. A teljes gépburkolat optimális áttekinthetőséget biztosít a megmunkálási folyamatba. A revolver kialakítású köszörűorsó-egység külső és belső köszörülésre egyaránt bevethető. Felszerelhető egy jobb oldali, külső köszörűkoronggal és egy furatorsóval. A szíjhajtású furatköszörű-orsó fordulatszáma fokozatmentesen szabályozható.

A 370 mm hosszú X tengelynek köszönhetően a köszörűkorong-lehúzó a szegnyereg mögé helyezhető anélkül, hogy a köszörűfejjel ütközne. A korongkiegyensúlyozó manuálisan állítható a T-horonyban.

A STUDER favorit integrált hűtőrendszerrel és termooptimalizált gépalappal rendelkezik, ezáltal kiküszöbölték a Z tengely esetleges termikus deformációit. Az „aktív hőmérséklet-szabályozással” ugyanakkor a gép rövidebb idő alatt éri el a működési hőmérsékletet.

A jól bevált képábrákkal dolgozó, gyakorlatorientált Studer kezelőszoftver használatával kevésbé gyakorlott felhasználók is gyorsan tudnak megmunkáló- és korongszabályzó ciklusokat programozni. Az opcionálisan rendelhető StuderGRIND szoftver pedig olyan speciális alkalmazások esetén nyújt segítséget, mint például bonyolult alakú munkadarab korongjának profilozása. A modern és felhasználóbarát kialakítás egy érintőképernyős panellel egészül ki, a gépkezelők így könnyen és közvetlenül irányíthatják a gépet. A gép hátulján és jobb oldalán található kiszolgálóajtók révén a gép működtetése magas ergonómia mellett végezhető. A Studer termékeinek fejlesztése, gyártása, összeszerelése és ellenőrzése folyamatorientáltan történik, és megfelel a szigorú VDA 6.4 és ISO 9001 előírásoknak.

www.studer.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek