Acélos pluszok

Kalmár Endre a Ruukki idei évéről

2014. november 11., kedd, 18:13

Címkék: acélgyártás acélipar acéllemez lemeztechnika Ruukki

2014 egyik legfontosabb acélipari hírének a Ruukki és az SSAB fúziója bizonyult. Erről, valamint a vállalat fejlesztési irányairól Kalmár Endre értékesítési igazgató beszélt a TechMonitornak.

 

Hogyan érintette a válság az acélipar szereplőit?

Kalmár Endre: A 2008 őszén kitört gazdasági válság minden acélipari gyártót nagyon hátrányosan érintett. Azt tapasztaltuk, hogy az építőipar sokkal lassabban reagált a válságra, mivel ott egy, vagy akár több évre előre megvolt már az a megrendelés állomány, ami a nagy visszaesést fékezni tudta. Az építőipar tehát egy lassabb, de stabil esést produkált és tulajdonképpen máig nem tért magához. Minden szegmens beleszámítva a 2009-es év volt a mélypont, az álalunk képviselt különleges acéltermékek vonatkozásában a 2010-es év már a 2007-es szintet hozta, 2011 pedig túl is szárnyalta azt.

Kalmár Endre

 

A nagyobb szilárdságú és kopásállóságú acéltermékek körében is tapasztalható volt áresés, de nem akkora mértékű, mint a normál acéltermékek esetében. Mivel nagy volumennövekedés nem várható, az árak jelenleg is lassan csordogálnak lefelé. Ennek az az oka, hogy a kapacitások nagyobbak, mint a kereslet, ezért az acélgyártó művek egymás alá licitálnak árban. Az ukrán válság némileg enyhített ezen, mivel nem volt alapanyag a piacon. Először a melegen, majd a hidegen hengerelt tekercseknél mutatkozott maximum 20-25 euró/tonna áremelkedés. Valószínűleg az áremelkedés itt meg is állt.

 

Milyen vállalati- és terméktulajdonságok értékelődtek fel?

Megváltozott a piac szerkezete, kisebb mennyiségeket, nagyobb változatosságban kell tudni kínálni. Az kapja meg a megrendelést, akinek már holnapra van áruja. Mi ezt a vevői igények feltérképezésével és a raktárkészlet optimalizálásával értük el. Természetesen a fejlesztések sem állhatnak le. Tavaly kezdtük meg a nagyobb szilárdságú Optim W kínálatát és a 900, ill. 960 Mpa folyáshatárú anyagok gyártását. Javítottuk a lézeracélok hajlíthatóságát is, ill. azt is megemlíteném, hogy a Ruukki most az egyetlen gyártó, amely 3 mm vágás utáni síkfekvést képes garantálni

 

Elérhetőé vált már a keskeny lemezekre kifejlesztett Ruukki Laser® C+?

Még nem kapható, mert a Ruukki - SSAB fúzió sok erőforrást vitt el. Hamarosan megjelenik majd a kínálatunkban. Most a jelenlegi piac megtartására koncentrálunk és arra, hogy az összevont Ruukki - SSAB ügyfélkörnek minél jobb feltételeket tudjunk biztosítani. A fúzió július 28-án vált hivatalossá és mára teljesen lezajlott. A melegen hengerelt termékeket a jövőben SSAB márkanév alatt fogjuk kínálni, a Ruukki név pedig a Ruukki Construction keretében marad meg, egyesülve az SSAB hasonló üzletágával.

 

Hogyan érintette az összevonás a magyarországi ügyfeleket?

Pozitív reakciókkal találkoztunk, mert bár a két cég termékköre kb. 80%-os átfedést mutatott, voltak olyan termékek, amiket csak az egyik, vagy csak a másik vállalat tudott kínálni. A fúzió után az ügyfelek egy beszállítótól szerezhetnek be mindent és remélhetőleg a gyártásban is jelentkeznek majd a szinergikus előnyök.

 

Hogyan teljesülnek az idei évre kitűzött célok?

Az idei évet még tavaly, a fúzió előtt terveztük meg. Az első félév hozta a várt növekedést: a piac nagyjából 5%-kel bővült, a mi értékesítésünk pedig ennél nagyobb mértékben növekedett. Az összeolvadás tartogat még magában potenciált, mert az SSAB eddig kizárólag speciális acélokra koncentrált a mi régiónkban, a Ruukki kínálata pedig vegyes volt: fókuszban ugyan a nagyszilárdságú anyagokkal, de hozzáadott értékkel bíró normál anyagokat is tudtunk értékesíteni.

 

Jellemzően Magyarországon mely szegmensek adják a legnagyobb keresletet?

Vegyes a kép. A bányászati szektor erős visszaesést mutat, a többi ágazat tulajdonképpen mind növekedett. Kiemelném az autóipart és a gépgyártást, ezen szektorok ugyanis kiemelkedően teljesítenek.

www.ruukki.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek