A folyékony szerszám a termelékeny fémmegmunkálás meghatározó kísérője

Szemléletváltás a hűtő-kenőanyagok megválasztásában

2012. november 05., hétfő, 08:55

Címkék: fém fémmegmunkálás folyékony szerszám hűtő-kenőanyag

Elérkezett az idő a vállalatvezetők számára, hogy lassan lezárják a 2011-es évet, és összesítsék a cégüknél elért eredményeket. Fontos vizsgálat ez, hiszen a 2012- es év prognosztizálása még a piacelemzők számára is kihívással jár. Elkerülhetetlen, hogy újra feltegyük a kérdést, mivel és milyen módon tudjuk vállalatunk összköltségét csökkenteni, a profitot növelni. E kérdéskör megválaszolásához kívánunk segítséget nyújtani a következő gondolatébresztő cikk keretében.

Elsődlegesen a profit növelését a korábban használt szerszámok kiváltásában, új technológiák bevezetésében, illetve a vevőkre terhelt áremelésben látják a vállalatvezetők. Ám ez a szemlélet veszélyes és számos esetben partnereink bizalmának elvesztésével jár. Az előrelépésnek jóval kifinomultabb, eredményesebb módja a másodlagosnak tekintett hűtő-kenőfolyadék (HKF) kifogástalan műszaki kiválasztása az adott technológiákhoz, amivel garantáltan 20-30 százalékos megtakarítás érhető el. Gondoljunk csak bele, az 1 százalékos termelékenységnövekedés milyen pozitív hatással bír cégünk életében! De míg egyes vállalkozásoknak az 1 százalékos termelékenységnövekedés sem elfogadható mértékű, addig mások alapjában nem képesek elfogadni az új eljárásokban rejlő lehetőségeket. Ezek a cégek jelentősen lemaradhatnak versenytársaiktól.

 

A racionalizálás közös cél

 

Legyen szó egy multinacionális vállalat vezérigazgatójáról, kisvállalat vezetőjéről vagy termelésben dolgozó felelős személyről, a költségcsökkentés és a termelékenység növelése közös cél, függetlenül a cég méretétől. A megfelelő termék kiválasztásával arányaiban ugyanakkora megtakarítás érhető el mindenhol. Jellemzően a termelésben dolgozó mérnökök idejük és energiájuk nagy részét a szerszámgépek, a szoftverek, a forgácsolószerszámok, a technológiák fejlesztésére fordítják, ugyanakkor a HKF helyes kiválasztásával kisebb idő- es energiaráfordítással lényegesen nagyobb nyereséget realizálhatnának, csökkentve ezzel az egy munkadarabra vetített költséget. A hűtő-kenőfolyadékok összehasonlítása során fontos, hogy megvizsgáljuk a valós költséget, es ne csak a koncentrátum literenkénti árát vegyük figyelembe. A HKF felhasználásának összköltsége több különböző paraméterből áll: kezdeti költségek, első feltöltés költségei, vágószerszám élettartama, közvetett költségek (gépmeghibásodások, egészségi és biztonsági kérdések stb.), karbantartási költségek, valamint a veszélyes hulladékok egyre növekvő jelentőseggel bíró megsemmisítésével járó többletköltségek. A termelésben az összköltséget tekintve az emulzió költsége minimális, mindössze 1-2 százalékot tesz ki, míg a szerszámok költségrészesedése 5-6 százalékos. Első lépésként vizsgáljuk meg hűtő-kenőfolyadékunkat az alábbi szempontok szerint: szerszámélettartam, vágási paraméterek, felületminőség, méretpontosság, emulziócsere gyakorisága, veszélyes hulladék elszállításának költsége és a gép állásidejének költségvonzatai emulziócserekor. E paraméterek összessége határozza meg a valódi összköltséget. Jó tudni, hogy a veszélyes hulladékmennyiség csökkenésével megegyező arányban csökken az emulziókoncentrátum felhasználása, megnő a gépek üzemideje, a megnövekedett szerszámélettartam, és a csökkenő munkaerőköltségek pedig azonnal realizálható haszonhoz juttatják a vállalakozást.

 

Ezért (is) csökkentsük a veszélyes hulladékot

 

A veszélyes hulladék elvitelével összefüggésben jelentkező kiadások csökkenthetőségére utal az alábbi példa. A vizsgált termelőüzem havi fogyása 550 liter emulziókoncentrátum, a gépekben felúszó olaj, valamint az öntvénypor jelentette terhelés miatti havi részleges csere 30 gépen 3 köbméter veszélyes hulladékot generál. A veszélyes hulladékot a kenőanyagot forgalmazó kereskedőcég térítésmentesen szállítja el partnerétől. Valóban térítésmentes az emulziócsere? Biztos, hogy megfelelő emulziót használnak az adott technológiához? A válasz mindkét kérdésre nem. Az öntvénypor-telítődés miatt gyorsabban elhasznált leszívott emulzió havi költsége a veszélyes hulladékot tekintve példánkban nagyságrendileg 75 000 forintot jelent, amelyet a kenőanyag forgalmazója magara vállal. Ez azonban meg sincs ingyen a vevőnek. Gondoljunk arra, hogy a gépekből kidobott, elhasználódott emulzió pótlására első feltöltésként 7 százalékos koncentrációban feltöltött 210 liter (egy hordó) koncentrátum költsége a veszélyes hulladék elszállításának legalább háromszorosa. És akkor még költségszámításunk nem tartalmazza a gép állásidejét, valamint a szervizdíj merteket sem. Tudnunk kell, semmi sincs ingyen!

Megtakarítás példákon keresztül

 

Az újabb példák jól mutatják, milyen mértékű megtakarításra számíthatunk a jól megválasztott hűtő-kenőfolyadék alkalmazásával. Adott egy autóipari öntöttvas alkatrészek megmunkálásával foglalkozó cég, ahol a Blasocut BC 25MD folyadékra való átállást követően a szerszám élettartama 200 százalékkal nőtt. Egy szerszámot figyelembe véve ez heti 82 ezer forintos megtakarítást jelent, ami eves szinten 4,2 millió forint, es ha az emulzió cserejenek elmaradásából adódó költségcsökkentő tényezőt (kiesik a gépleállás, a munkaerőigény, a veszélyes hulladék elszállítása) is figyelembe vesszük, ez több mint 5 millió forint. A hűtő-kenőfolyadék helyes kiválasztása mellett a megfelelő kezelésnek is fontos szerepe van, hiszen a helytelen koncentráció, a nem megfelelő vagy rendszertelen olajeltávolítás a tartályban található emulzió élettartamának jelentős rövidülését okozza, növelve ezzel a költségeinket. Egy nyugat-magyarországi aluminiummegmunkálással foglalkozó vállalat a múlt év augusztusában váltott félszintetikus emulzióról a Blasocut BC 35 kombi ásványolaj-bázisú termekre. A BC 35 kombi használata esetén a tartályban lévő emulzió koncentrációja az első feltöltés esetén 5-7 százalék között javasolt, míg az utántöltés koncentrációja 2-3 százalékos. Ez az érték jóval alacsonyabb a korábban az üzemben éveken át használt félszintetikus emulzió 4-5 százalékos utántöltési koncentrációjánál. A tartós üzemi teszt és az azt követő használat során a Blasocut emulzióból 25 százalékkal kevesebb fogyott a korábban használt termekkel összehasonlítva. A szerszámélettartamok 15 százalékkal nőttek, a darabra vetített rezsiköltség drasztikusan csökkent, míg a veszélyes hulladék elszállítása 40 százalékkal visszaesett a hosszabb emulzió-élettartamnak köszönhetően. További példaként szerepeljen itt egy acél-, öntvény- és műanyag-megmunkálással foglalkozó kisvállalat esete, amelynek idén januárig folyamatos problémát jelentett az emulzió idő előtti cseréje. Mivel több alapanyaguk konzerválóanyagot tartalmazott, az emulzió folyamatosan akkumulálódott az idegen olajjal, ami három hét alatt tönkretette az emulziót. Már két hét után érezhető volt a csarnokban a szúrós szag, és a szerszámkopás is jelentős volt, mivel élrátét képződött a szerszámon. A problémamegoldást egyértelműen a Nimatic cég 29 mm szeles szalagos olajleválasztója jelentette, amely mágnestalppal csatlakozik a gép tartályfedeléhez, így több gépben is használható. A Nimatic 2430E típusú leválasztó egyedülállóan képes az olaj-emulzió szétválasztására, az emulzió visszavezetésére a tartályba. Az olajleválasztó telepítésével megoldottak az olaj eltávolítását, megszüntetve ezzel a szúrós szag okozóját, és így az emulzió élettartama 2-3 hétről 26 hétre növekedett.

 

Elérhető haszon számokban

 

Az utóbb felhozott rendszer használata a hűtő-kenőfolyadék 76 százalékos mennyiségcsökkenését hozta magával, illetve 23 százalékos költségcsökkentés mellett jelentősen redukálta a munkaerőre és karbantartásra fordított kiadásokat. A Nimatic szalagos olajleválasztó a biztonságosabb munkakörnyezet mellett környezettudatosabb termelést is kínál azáltal, hogy a hűtő-kenőfolyadékot nem szükséges kéthetente cserélni – ami egyébként évi 45 tonna hulladékot „termelne” a példában érintett három szerszámgépre vetítve –, elég évente csupán egyszer. Bár a fenti tények es a megannyi referencia önmagukért beszélnek, és jól szemléltetik a megfelelően kiválasztott és folyamatosan karbantartott emulziók pozitív hatását, mégis találkozni olyan szkeptikus hozzáállással, amely szerint a hűtő-kenőfolyadék alkalmazása csupán egy szükséges rossz, ami annak is köszönhető, hogy egyes szolgáltatók a vevői érdekek teljes figyelmen kívül hagyásával csupán saját forgalomnövekedésükkel foglalkoznak, amelyet az emulziókoncentrátum mennyiségének növelésével és a szükségesnél gyakoribb cseréjével kívánnak elérni. Vannak azonban olyanok is, akik a liquid tool (folyékony szerszám) szemléletet vallják, ahogyan teszi ezt a példákban felhozott termékek fejlesztője, a svájci Blaser Swisslube cég 1936 óta. Teljes kínálata, a termékek, a szolgáltatások és a munkatársak szakismerete kompromisszum nélkül épül egymásra, törekedve a maximális termelékenységre.

Milyen a jó szolgáltató?

 

Mint tapasztalhatjuk, a fémmegmunkáló folyadék magas színvonalon való karbantartása nagy hatással van a termelékenységre. Egy jó HKF-szolgaltató együttműködve dolgozik ügyfeleivel, összpontosítva a termékek gyorsabb, hosszabb távú és költséghatékonyabb gyártásara, nem feltétlenül a legalacsonyabb kezdeti költségek mellett. A gyorsabb alatt értjük a nagyobb előtolást, a fokozott fogásmélységet, a csökkentett másodlagos megmunkálást, a rövidebb ciklusidőt és a megnövekedett vágási teljesítményt. A hosszabb távú jelentése a kitolt élettartam, a kevesebb gépállásidő, a jobb munkaerő- kihasználtság és a magasabb megtérülés. Ezen elemek kombinálása révén jutunk el a liquid tool-hoz, amely a termelékenység javulását eredményezi a gyártási folyamat javításán keresztül. Az egyedülálló formulának köszönhetően a Blaser Swisslube által előállított Blasocut termékek számos, a termelékenység növeléséhez szükséges előnnyel szolgálnak. Míg a versenytársak az olcsó hűtő-kenőfolyadékra fókuszálnak, addig a Helvet Kft. a hosszú távú költségek csökkentésével vívja ki vevői elégedettséget, és ez óriási különbség a piac többi résztvevőjével szemben.

 

Borocz Tibor

info@helvet.hu

www.helvet.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek