3D nyomtatás a SCHUNK kínálatában

Az adatok feltöltése, az anyag és a mennyiség kiválasztása és a megrendelés küldése – az online fotókidolgozás egyszerűségével

2019. március 28., csütörtök, 06:00

Címkék: 3D 3d fémnyomtatás 3D nyomtatás additív gyártás Schunk

A SCHUNK 3D-Printservice szolgáltatással a tervezők és gépgyártók gyorsan és egyszerűen küldhetik gyártásba a 3D nyomtatásra szánt megfogás- és befogástechnikai alkatrészeiket. Legyen szó adapterlemezekről, védőburkolatokról, vagy akár funkcionálisan integrált alkatrészekről poliamidból (PA 2201), alumíniumötvözetből (AlSi10Mg) vagy rozsdamentes acélból (1.4404) minden termék kiváló minőségben kerül legyártásra.

Az additív gyártással előállított megfogóujjak számára kifejlesztett SCHUNK eGRIP tervezőeszköz sikerét követően a német családi vállalkozás a 3D-Printservice szolgáltatással tovább bővítette portfólióját a 3D nyomtatás területén. Az ügyfelek által tervezett megfogó- és befogórendszerek már online is megrendelhetők.

A SCHUNK 3D-Printservice szolgáltatással az alkatrészek minimális időráfordítással CAD-adatokként tölthetők fel. Az alkatrészek körülbelül tíz munkanapon belül lesznek szállításra készek (Forrás: SCHUNK)

A nyomtathatóság ellenőrzése

A webalapú SCHUNK 3D-Printservice a felhasználók számára közvetlen hozzáférést biztosít a 3D nyomtatás világához anélkül, hogy ilyen rendszerekre és szaktudásra kellene szert tenniük. Minimális időráfordítással minden hagyományos CAD formátum feltölthető, 3D-ben megjeleníthető, és az alkatrész nyomtathatósága automatikusan ellenőrizhető. Automatikusan megjelennek az additív eljárással gyártott alkatrészek szempontjából kritikus területek, például a falvastagságok. Ennek eredményeképpen az alkatrészek célzottan optimalizálhatók a gyártáshoz és a feltöltött adatokhoz. A kiválasztott anyagtól függően a rendszer megadja a szállítási dátumot és gyártási árat. A SCHUNK ezt térfogat alapján határozza meg, azaz a kisebb alkatrészek olcsóbbak, mint a nagyobbak. A megrendelések leadásakor az adatok új feltöltésekkel bármikor cserélhetők, vagy új anyagot is választhatunk.

A 3D nyomtatásban semmi sem szab határt a fantáziának: a rendszer automatikusan ellenőrzi és megjeleníti az alkatrészek nyomtathatóságát (Forrás: SCHUNK)

Minden projekt elmenthető annak érdekében, hogy később újrarendelhetők vagy megváltoztathatók legyenek. A koordináció vagy a megrendelés érdekében például az integrált jóváhagyási és megjegyzési funkció segítségével lehetőség van a projektek megosztására a munkatársak és az ügyfelek felé. Az intuitív működésű, HTML-alapú és böngészőfüggetlen 3D-Printservice minden számítógépen, okostelefonon, táblagépen és más, az internethez csatlakoztatott eszközön használható. A szolgáltatás max. 160 × 120 × 100 mm térfogatú alkatrészekhez használható. A szállítási határidő – a folyamatban lévő megrendelésektől függően – körülbelül tíz munkanap.

www.schunk.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek