110 új munkahely a családi vállalkozásnál

Orbán: erős, vállalkozni tudó családok nélkül aligha lesz erős hazánk

2014. március 03., hétfő, 15:17

Címkék: autóipari beszállító beruházás fémipar Simon Műanyagfeldolgozó telephelybővítés

Erős, vállalkozni tudó családok és családi hagyományok nélkül aligha lesz erős hazánk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Fejér megyei Kőszárhegyen, ahol ünnepélyesen átadta Simon István egyéni vállalkozó telephely-fejlesztési beruházását.

 
Orbán Viktor szólt a beruházásról is: a fejlesztés 550 millió forintba került, amelyből 100 millió forint volt az uniós támogatás, 130 millió a banki hitel és 220 millió forint az önerő. Közölte: 110 új munkahely jött létre, ezzel a családi vállalkozás létszáma 436-ra emelkedik.
 
 
Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: a Simon Művek 2015-re 100 géppel akar termelni, és az alkatrészgyártás mellett kész egységeket kívánnak beszállítani az autóipari cégeknek. Megjegyezte: a cég nemcsak telephelyekkel kötődik Szabadbattyánhoz és Kőszárhegyhez, hanem az üzemek fontos része a közösségek életének, a mindennapoknak. Simon István cégtulajdonos köszönetét fejezte ki a pályázat sikeréért, mert "a támogatás nélkül nem lehetett volna megvalósítani a fejlesztést". Elmondta, hogy a munkák megszerzése és megtartása is komoly feladat a cégcsoport számára, amely "tőkeerős cégek között versenyez". A jövőről azt mondta: másfél éve készítenek elő egy külföldi beruházást a Vajdaságban, ahonnan 4-5, Szerbiában lévő nagyvállalatnak szállítanának be. Kőszárhegyen egy új, ötezer négyzetméteres gyártócsarnok építését tervezik 2015-re, amely további 100-120 új munkahelyet is jelentene. A Simon Műanyagfeldolgozó a beruházás révén a jelenlegi tároló kapacitását háromszorosára tudja bővíteni. A fejlesztés során három szinten nettó 4452 négyzetméternyi alapterület jött létre, amelyből 2952 négyzetméter a földszinti raktárrész, az emeleten 1500 négyzetméter szolgálja a cég adminisztrációját, és lehetőséget ad műhelyek kialakítására.
 
A Simon Műanyagfeldolgozó 1985-ben alakult, jelenleg 80 géppel tisztán műanyagfröccsöntéssel foglalkozik leginkább az autóipar számára. Havi 27 millió darabos termelésük legjelentősebb vevői között van a Tyco Electronics, a Harman Becker, az Interex, a Denso és a GE. Termékeik megtalálhatók a Ford, VW, BMW, Mercedes, Audi, Suzuki, Mitsubishi, Citroën és Peugeot gépjárművekben. A vállalkozás 2008-as éves árbevétele megközelítette az 1,4 milliárd forintot. Simon István egyéni vállalkozó 2011-ben 3,714 milliárd, 2012-ben 3,815 milliárd, tavaly 5,238 milliárd forint árbevételt realizált.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek