Lítium akkumulátorok jelenlétének egyértelmű jelzése

2018. október 22., hétfő, 20:38

Címkék: akkumulátor azonosító címke Brady címke jelölés jelöléstechnika lítiumionos technika

A Brady Corporation az ADR-megfelelőségi követelmények fokozottabb teljesítéséhez új, tartós anyagokra nyomtatott lítium akkumulátor jelöléseket kínál teherautókhoz, valamint könnyen felhelyezhető címkéket csomagokhoz, melyek figyelmeztetik az alkalmazottakat és az elsődleges beavatkozókat az erősen gyúlékony lítium akkumulátorokat tartalmazó, nehezen oltható csomagokra.

Lítium akkumulátorokkal kapcsolatos biztonsági kockázatok

Ha egy lítium-ion akkumulátor megsérül, rövidzárlat keletkezhet, és a szikra elegendő az erősen reaktív lítium meggyújtásához az akkumulátorban, ami tüzet eredményezhet. Túlmelegítés esetén a lítium-ion akkumulátorok fel is robbanhatnak. Emiatt 2018. december 31-től kezdődően a 3090, 3091, 3480 és 3481 UN-számmal rendelkező lítium-ion akkumulátorokat előre meghatározott kezelői címkékkel kell azonosítani a csomagoláson szállításkor, és egy 9A osztályú ADR-jelzést is el kell helyezni a teherautókon.

Megbízható, a követelményeknek megfelelő jelzések teherautókra

A Brady a megbízható anyagra nyomtatott 9A osztályú ADR-jelzést kínálja a lítium akkumulátorokat szállító teherautókhoz, amelyek a szabadban is több éven át használhatók maradnak. A rombusz alakú lítium akkumulátor figyelmeztető jelzés öntapadó, mágneses vagy merev tartóval is rendelhető, így szinte bármilyen teherautón elhelyezhető. A jelzés nem csak javítja a követelményeknek való megfelelést, de tűz esetén figyelmezteti is a járművezetőket és az elsődleges beavatkozókat a veszélyekre. A Brady 15 másik, az ADR-követelményeknek megfelelő jelzést is kínál teherautókhoz.

Könnyen felhelyezhető címkék csomagokhoz

A Brady lítium akkumulátor csomagcímkéi könnyen felhelyezhetők, és megfelelnek a szabályozásoknak. Az előírások szerint a címkén fel kell tüntetni az akkumulátor UN-számát, a telefonszámot és további adatokat. Ez a specifikációk előzetes megadásával elvégezhető a Brady gyárában, de egy Brady nyomtatóval a címkék a cégek létesítményeiben is kinyomtathatók.

A megbízható és könnyen felhelyezhető lítium jelzések és címkék a Brady webhelyén keresztül érhetők el.

www.brady.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek