Jelölő- és gravírozólézerek a Sismától 3. rész

2016. április 17., vasárnap, 17:46

Címkék: BSS3D gravírozás Helvet Kft. jelöléstechnika lézeres jelölés lézertechnológia sisma

A különböző gyártott alkatrészek tekintetében egyre nagyobb igény mutatkozik a nemcsak tartós, de esztétikus és gyors jelölésre, feliratozásra a könnyebb és gyorsabb azonosíthatóság érdekében.

BSS3D

A BSS3D egy 1-es osztályba sorolt mindenes lézerjelölő rendszer. Nagy teljesítményű motoros X/Y/Z tengellyel rendelkezik.

A BSS3D szerkezet acélból készült. A munkasík és az egész szerkezet is a talajra támaszkodik. A hegesztett acéllemez ház védi a lézert a munkatéren belül.

A berendezés szerkezete nagyon precíz, ±0,025 mm-es pozicionálást tesz lehetővé a munkatartományon belül. A pozicionálási ismételhetőség tűrése ±0,015 mm.

A BSS3D modell 20 és 70 watt közötti teljesítményű jelölőlézerrel szerelhető fel. A BSS3D ideális megoldást jelent a maximum 600×800×400 mm-es (160 mm-es fókusztávolságnál), kis és közepes mérettartományba tartozó alkalmazásokhoz.

A lézerrendszer standard 160 mm-es fókuszlencsével érkezik, de akár 330/420 mm-es lencsével is szerelhető, a lézer verziójának függvényében.

Háromtengelyes (X, Y, Z) rendszer központosító kamerával

  • Nagy munkaterület acél alátámasztással, akár 600×800×400 mm-es és 80 kg-os munkadarabokhoz is.
  • 3 tengelyre szerelt lézerfej.
  • Szoftveren keresztüli vezérlés, 3D modell kezeléshez plug-in.
  • Kódoló vezérléses tengelymozgatás 320×320×400 mm-es mozgástartománnyal, ±0,025 mm-es ismételhetőséggel.
  • Tengelymozgatás sebessége állítható.
  • Videokamerás központosító rendszer ± 0,025 mm-es pontossággal.

Fej mozgástartománya

A lézerfej a tengelyek mentén az alábbi tartományokban képes mozogni:

  • X tengely: 320 mm
  • Y tengely: 320 mm
  • Z tengely: 400 mm

Folyamat- és alkalmazhatósági példák     

Alkalmazási területek

A fenti rendszerekkel végezhető műveleteken kívül – jelölés, dekoráció, feketítés, foltosítás, selyemfény, festékleválasztás, 2D és 3D gravírozás, mikrovágás, habosítás stb. – a BSS3D ablációra is képes, mellyel akár kerámia munkadarabról is leválaszthatóak a kívánt részek.

Egyedi rendszerek

A kész, komplett rendszerek mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az egyedi igényekre megtervezett és kialakított lézerjelölő rendszerek, melyek az adott körülményekhez igazodva, az adott rendszerbe illesztve végzik a jelölési/gravírozási műveletet. Ennek legegyszerűbb esete, amikor csupán a lézerforrást biztosítja a Sisma. A másik véglet, amikor a teljes folyamat megtervezését és kivitelezését a cég biztosítja.

Legyen szó bármilyen műveletről, bármilyen egyedi környezetben, bármilyen lehetséges anyagon, bármilyen egyedi igénnyel, a Sisma mérnökei jó eséllyel megtalálják az optimális megoldást.

A fenti, néhány példából is látható, hogy nyugodtan lehet támaszkodni a Sisma sok évtizedes tapasztalatára, bármilyen jelölési igényről legyen szó. Az pedig külön előny, hogy a nagy gyártókhoz képest jelentősen kevesebb pénz szükséges az optimális megoldás megvalósításához.

Vége

Kapcsolódó cikkek:

Jelölő- és gravírozólézerek a Sismától 1. rész

Jelölő- és gravírozólézerek a Sismától 2. rész

szabolcs.walter@helvet.hu

www.helvet.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek