Gyorsabb jelölés az új szoftverrel

Alkatrészek nyomonkövethetősége

2016. június 06., hétfő, 06:00

Címkék: Autofocus folyamatvezérlés lézeres jelölés traceability Trumark 3000 Trumark 5000 Trumark 6000 Trumpf VisionLine Mark

A TRUMPF új képfeldolgozó szoftvere, a VisionLine Mark még egyszerűbb jelölést tesz lehetővé a TruMark 3000, 5000 és 6000 sorozatainak lézereivel.

A TRUMPF kifejlesztette a TruMark 3000, 5000 és 6000 sorozat jelölő lézerei számára a VisionLine Mark új képfeldolgozó szoftverét. Két új funkcióval rendelkezik, amelyek a TRUMPF lézerrel történő jelölést még egyszerűbbé, és mindenekelőtt gyorsabbá teszik: Autofocus és Traceability.

A Traceability-funkció segít a nyomonkövethetőségnél, és 2-D-kódot jelöl az alkatrészre

Új funkciók, intuitív felhasználói felület

Az Autofocus-funkció automatikusan észleli a helyes munkatávolságot az alkatrészek különböző megmunkálási magasságainál. A szoftver meghatározza a pontos pozíciót az alkatrész felületén, és a Z tengelyt automatikusan mozgatja a jelölési pozícióhoz. Ezáltal nincs szükség a költséges beállításokra és drága készülékekre, egyidejűleg azonban nő a termelékenység, és kevesebb selejt képződik.

Közvetlenül a jelölési folyamat után egy kamera leolvassa az alkatrészen létrehozott kódot

A Traceability-funkció segít az alkatrészek nyomonkövethetőségénél. A VisionLine Mark információkat szerez be például egy adatbázisból, átkonvertálja az információkat 2-D-kóddá, mint egy DataMatrix vagy QR-kód, és végezetül megjelöli az alkatrészt. Közvetlenül a jelölési folyamat után egy kamera leolvassa az alkatrészen létrehozott kódot. Ugyanakkor a szoftver egy ún. „előirányzott/tényleges összehasonlítást” is végre tud hajtani. A Traceability-funkció biztosítja tehát, hogy a jelölt kód valóban olvasható legyen, és a tartalmak megegyezzenek a kimeneti információkkal.

A VisionLine Mark új felhasználói felülete különösen nagy hangsúlyt helyez az intuitív és komfortos használatra. Ilyen módon például a fény- és a kamerabeállítások szoftveresen könnyen menthetőek, és a kamera szoftvere által kalibrálhatók.

www.hu.trumpf.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek