Tökéletes megmunkálási hőmérséklet a hegesztéshez

Az előmelegítéssel elkerülhető a varrat és közvetlen környezetének beedződése

2017. december 29., péntek, 06:00

Címkék: eldec EMAG hegesztés hegesztéstechnika

Az autóiparban számos komponens gyártása alapvetően hegesztési eljárással történik. Mi több, a hegesztés jelentősége egyre nő, ugyanis például a személygépkocsik sebváltókerekei esetében sok csavar hegesztett kötéssel helyettesíthető. Az eljárás előnye, hogy csökken a szerkezeti elem tömege és anyagköltsége.

Számos hegesztési folyamatnál fontos szerepe van az előmelegítésnek. Az előmelegítéssel elkerülhető a varrat és közvetlen környezetének beedződése. Ezáltal a lehető legnagyobb mértékben kiküszöbölhető annak kockázata, hogy a hegesztés után repedés keletkezzen a munkadarabon. Mindazonáltal a modern gépjárműiparban alkalmazott hevítési folyamatok tekintetében nagy kihívást jelent a megmunkálási idő tényezője: a szerkezeti elemet az automatizált folyamaton belül, néhány másodperc alatt kell a pontosan meghatározott hőmérsékletre felmelegíteni. Az eldec induktív hevítési eljárása ideális módon teljesíti ezt a követelményt: az EMAG cég teljes körű megoldást kínál az innovatív technológia terén. Az eljáráshoz szükséges generátorok és induktorok mindig a felmelegíteni kívánt munkadarab egyedi követelményeinek megfelelően készülnek. Az adott szerkezeti elemen végzett kísérletek a kivitelezés elengedhetetlen elemét képezik. A végeredmény egy stabil és energiahatékony megoldás, amely egyszerűen beilleszthető a gyártósorba.

Hegesztési folyamatokat megelőző induktív felmelegítés: a munkadarab néhány másodperc alatt eléri a szükséges megmunkálási hőmérsékletet

Az autóiparban a nagy tételek másodperces ütemben történő, megmunkálási hibák nélküli gyártása jelenti a legfőbb követelményt, ez pedig éppen a nagy szériás alkatrészek hegesztése tekintetében állítja óriási kihívás elé a gyártókat. A szükséges folyamatbiztonság és hatékonyság garantálása érdekében a hegesztési eljárás egy komplett folyamatba integrálódik, amely általában ellenőrző és mosó, illetve kefélő megmunkálási lépéseket, valamint a hegesztési varrat ultrahangos vizsgálatát foglalja magába. Közvetlenül a tényleges hegesztési folyamat előtt döntő szerepet játszik a szerkezeti elem pontszerűen célzott hevítése, magyarázza dr. Dirk Schlesselmann, az eldec alkalmazástechnikai kutatás-fejlesztési osztályvezető-helyettese. „A sebváltókereket vagy a dugattyút egy meghatározott ponton, igen rövid idő alatt kell a szükséges megmunkálási hőmérsékletre, azaz 160–180 Celsius-fokra felmelegíteni. Ennek során a szerkezeti elemnek természetesen nem szabad túlhevülnie, mert a túl magas hőmérséklet keménységcsökkenést, oxidációt vagy nem megengedett torzulást okozhat. Ilyen feltételek mellett ideális megoldást kínál a gyors, precíz és pontosan adagolható induktív hevítés.”

Tökéletes kiegészítés cégcsoporton belül: az EMAG Automation új ELC 160 HP berendezésében szintén EMAG eldec generátorok kerülnek alkalmazásra

Karbantartásmentes és hatékony technológia

Az eldec szakemberei évtizedek óta kamatoztatják a fölérendelt hegesztési rendszerekbe integrált induktív hevítési folyamatok terén szerzett kiváló szaktudásukat. A generátorok és az induktorok hatékony manufakturális gyártási folyamat eredményeként kerülnek ki a dornstetteni gyárból. A generátorok nagyon korszerű teljesítményelektronikával és vezérléstechnikával rendelkeznek. Ezáltal könnyen integrálhatók a gépekbe, és az adott alkalmazáshoz illesztve pontosan konfigurálhatók. Itt egy valóban megbízható technológiáról van szó.

Az eldec generátorai nagyon korszerű teljesítményelektronikával és vezérléstechnikával rendelkeznek. Ezáltal egyszerűen integrálhatók bármilyen gépbe

„Az általunk gyártott, gyakorlatilag karbantartásmentes frekvenciaátalakítók teljesen észrevétlenül és megbízhatóan teljesítik szolgálatukat az adott gépben – foglalja össze dr. Schlesselmann. – Szakembereink emellett számottevő tapasztalati tudással rendelkeznek az induktorok fejlesztése terén, így igény szerint akár az adott projekt korai szakaszában is szívesen nyújtanak támogatást vevőinknek. Kísérleti vizsgálatokat végzünk próbainduktorokkal és generátorokkal. Hőtérképes vizsgálattal például ellenőrizhető, hogy a hevítési folyamat során valóban csak a munkadarab kívánt tartománya melegszik-e fel. Ezenkívül a szerkezeti elemben ható elektromágneses tér meghatározása céljából újabban numerikus számításokat is alkalmazunk. Úgy is mondhatnánk, hogy betekintünk az alkatrész belsejébe – magyarázza dr. Schlesselmann. – Ezt követően az induktor geometriáját, valamint a generátor teljesítményosztályát tökéletesen az adott hevítési feladat követelményeihez igazítva konfiguráljuk.” Az eldec szakemberei 1,5–1 500 kW teljesítményű közép- és magasfrekvenciás generátorokat, valamint 50–3 000 kW-os DF és SDF® generátorokat kínálnak vevőiknek. A készülékek két vagy akár nyolc egymástól függetlenül vagy egyidejűleg szabályozható teljesítményű kimenettel rendelhetők. Ez akkor nagyon előnyös, ha a felmelegítés egyidejűleg több induktorral történik, az ellátásuk ennek ellenére egyetlen generátorral megoldható.

Az induktor geometriáját milliméteres pontossággal konfiguráljuk a felmelegítendő szerkezeti elemhez

Az eljárásban rejlő előnyök teljes kihasználása

Az indukciós szakemberek számos sikert, többek között rendkívüli teljesítménymutatókat tudnak felmutatni a hegesztési technológia terén. Az ütemidőre vonatkozó elvárások jelenleg az öt másodperc irányába haladnak. „Megpróbáljuk az említett módszerekkel a folyamatban rejlő összes lehetőséget kihozni – mondja dr. Schlesselmann. – Végül természetesen az is lehet, hogy a felmelegítést két ütemre kell kiterjeszteni. A mi erősségünk viszont pontosan abban rejlik, hogy ezt ki tudjuk deríteni, és ennek megfelelően karcsúsítjuk a folyamatot.” Végeredményben a vevő minden esetben profitál a magasabb melegítési rátával egybekötött gyorsabb megmunkálási idő előnyeiből. Emellett a felmelegítés a szerkezeti elemnek csak egy kis területére korlátozódik. A technológiának egyébként éppen ezek a döntő előnyei a versenytársak eljárásaival, mint pl. az Uniform Magnetic Heating módszerrel szemben.

„Ennek fényében igen jó piaci esélyeket látunk gépgyártók és hegesztési folyamatok fejlesztőinek beszállítójaként – szögezi le dr. Schlesselmann. – Vevőink számára egy olyan technológiát kínálunk, amely gyorsabb és hatékonyabb felmelegítési munkafolyamatot biztosít, mint az egyéb megoldások. Nem utolsósorban a vevő kutatás-fejlesztési összberuházása is csökkenthető, ugyanis igény szerint teljes egészében átvállaljuk a komplett hevítési folyamat konfigurálását. Ezek az előnyök végül is az eredményes piaci érvényesülésben nyilvánulnak meg.”

www.emag.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek