Sebességre optimalizálva

A kifejezetten hegesztéstechnikai feladatokra tervezett Panasonic TAWERS™ sorozatú ipari hegesztőrobot az első és egyetlen robotrendszer, ahol a hegesztő-áramforrást teljes mértékben a robotvezérlőbe integrálták

2020. szeptember 02., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás hegesztés hegesztéstechnika hegesztő hegesztőrobot ipari robot Panasonic robot robotika

A robotvezérlő vezérli a robot mozgását, valamint kezeli az integrált hegesztő-áramforrást, ez teszi lehetővé a 64 bites Global2 vezérlőrendszer használatát. A TAWERS fúziós technológia révén egyetlen vezérlőegységbe 5 különböző áramforrás lett integrálva. Integrált hegesztőrobotról lévén szó, nincs többé külön hegesztőáramforrás-választás, interfészprobléma.

Minden hegesztési és vezérlési paraméter beállítása a Windows-alapú tanító boksz használatával történik, nem kell tehát megtanulni a különböző hegesztő-áramforrások kezelőszerveit. Mivel a Panasonic TAWERS rendszerek nem továbbítanak információkat hagyományos interfészeken keresztül, megszűnnek a HF és egyéb zajkeltő kommunikációs összeköttetésből származó meghibásodások. A Panasonic TAWERS rendszerek számos előnyt kínálnak felhasználóik számára, ilyen például a valós idejű szinkronizálás a hegesztő-áramforrás és a robotvezérlő között, illetve a hegesztőív közel valós idejű ellenőrzése, köszönhetően a rendkívül magas adatátviteli sebességnek (4,5 Mbit/másodperc = BUSZ-kommunikáció).

A jogelődje révén már több mint 10 éve Panasonic hegesztőrobotok és robotrendszerek értékesítésével, telepítésével, valamint időszakos karbantartásával, szervizelésével és oktatásával foglalkozó SYN-TIG Hegesztéstechnika Kft. által kínált Panasonic TM robotsorozatnál az ergonomikus konstrukció maximális, akár 180 méter/perc sebességet eredményez. Ez a rendkívül nagy sebesség a ciklusidő csökkentése révén növeli a termelékenységet. A Panasonic 64 bites CPU-val felszerelt robotvezérlője egy időben felügyeli és finomhangolja a robot mozgását, a hullámformát, valamint a szervós huzaltolót, hogy a paraméterek mindig optimálisak legyenek a hegesztési folyamat dinamikus változásaihoz.

Az SP-MAG hegesztési folyamatban az állandó feszültségű és impulzus hegesztési technológiák kombinációja minimalizálja a fröcskölést, alacsony hőbevitelt és ívérzékenységet, valamint optimális ívkarakterisztikát eredményez, ezenkívül javítja a vékony anyagok és a hegesztési rések kezelését.

A SYN-TIG Hegesztéstechnika Kft. 2019-től kezdődően, egyedi igényeknek megfelelően tervez és gyárt kifejezetten hegesztőrobot-rendszereket, melyeknek főbb alkotóelemei, például a robotkar, az integrált áramforrás, a robotvezérlés, a szervós huzaltoló mechanika, a pozicionálórendszer, a munkakábel, a kopó alkatrészek, a hegesztőpisztolyok, a szoftverek stb. mind Panasonic-fejlesztés és -gyártmány. A cég profiljába tartoznak a teszthegesztések (akár 1 nap alatt!) és egyéb megvalósíthatósági elemzések készítése, programozás és egyéb, a feladatokhoz szükséges tevékenység végzése. Bővebb információ a www.robothegesztes.hu oldalon érhető el.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek