Robotizált csaphegesztés a Mercedes-Benz C és S osztályú járműveinek gyártásában

A Nelson Automotive szállít berendezéseket a Mercedesek globális gyártási helyszínei számára

2018. december 06., csütörtök, 18:53

Címkék: autógyár autógyártás autóipari beszállító csaphegesztés Daimler AG hegesztés hegesztéstechnika Mercedes-Benz Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Az autóipari csaphegesztő gépek gyártásban éllovas Nelson Automotive jelentős szerződést kötött a Daimler AG-vel, aminek eredményeképpen a berendezések kulcsfontosságú szerepet játszanak majd a Mercedes-Benz C és S osztályú járműveinek gyártásában.

A Daimlerrel kötött szerződés - amely az egyik legnagyobbnak számít a Nelson Automotive történelmében - értelmében a cég 200 darab jól bevált N4 inverteres hegesztőrendszerei kerül leszállításra több gyáregység számára. A céget versenyeztetés után választották ki, amely során a Daimler AG külön kiemelte a Nelson Automotive innovatív technológiáját és rugalmas megközelítését. A gépek legyártása, a helyszínekre szállítása és az üzembe helyezés mellett a Nelson Automotive feladata a karbantartás és a szerviztámogatás nyújtása is, valamint a Daimler szakembereinek kiképzése a karbantartás elvégzésére, a gyárak egyedi igényeinek megfelelően.

Az N4 inverteres rendszer az egyik leggyorsabb és legfejlettebb csaphegesztő rendszer, amely jelenleg elérhető a globális autóipar számára. A bármilyen típusú csappal kompatibilis rendszer «d» teljesítményszinttel működik és PC-alapú szoftverekhez csatlakozni, lehetővé téve a hegesztési folyamat távoli felügyeletét, a hegesztési ütemezés programozását és a robotokkal való kommunikációt minden hálózaton. Egyetlen típusú tápegységgel minden hegesztési eljárás elvégezhető.

Andreas Strehl, a Nelson Automotive értékesítési igazgatója elmondta: «A rendkívül nagy volumenű megbízás megerősíti az autóipai csaphegesztés technológiájának terén elért vezető innovátori státuszunkat, valamint azt a képességünket, hogy világszerte kiváló szolgáltatást vagyunk képesek nyújtani a helyi szolgáltatások terén. Ez a szerződés az első közös munkánk a Daimlerrel és rendkívül nagy örömmel tölt el, hogy ennyire megbíznak a rendszereinkben és a szakembereinkben.»

http://www.doncasters.com/stud-welding-systems/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek