Kulcsrakész hegesztőrobot-cella MIG/MAG és AWI hegesztéshez

Nincs rá ember, túl drága a munkaerő, vagy sokat kellene várni a gépre? Bízza a hegesztést egy kulcsrakész hegesztőrobotra!

2021. április 21., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás Autorel Autorel Kft. Fanuc hegesztés hegesztéstechnika hegesztőgép hegesztőrobot ipari robot kollaboratív robot robot robotika

A szakképzett hegesztőkből állandósult a hiány, és a megrendelések teljesítéséhez már nem elegendő a munkatársak át- vagy továbbképzése. A digitalizálás és az automatizálás azonban a hegesztés világát is megváltoztatja. A modern technológiával azonnal kompenzálhatjuk a szakképzett munkaerő hiányát, vagy tehermentesíthetjük munkatársainkat a monoton munkavégzéstől.

A hagyományos hegesztőrobotokat tömeggyártásra és az emberektől elkülönítve történő működésre tervezték. Napjainkban azonban zsugorodnak a gyártási darabszámok, amivel párhuzamosan előtérbe kerülnek az olyan tulajdonságok, mint a rugalmasság, a mozgathatóság, a kis helyigény és az intelligens funkciók. Meg kell viszont őrizni a kiváló minőségű, reprodukálható eredményt, illetve az utómunkák és a selejtszám minimalizálását. Ha mindez összeállt, akkor már csak felhasználóbarát működésre, gyors szállításra és megbízható műszaki támogatásra van szükség ahhoz, hogy növeljük üzemünk jövedelmezőségét!

Egyre több vállalat szembesül a hegesztőmunkások hiányával. Egy kutatás eredményei azt mutatják, hogy:

 • A vállalatok 75%-ának vannak nehézségei a szakképzett munkavállalók megtalálásában;
 • A keresett szakmunkások 53%-a hegesztő.

Ez az oka annak, hogy a vállalatok 42%-a csak részben vagy nem tudja teljesíteni ügyfelei megrendeléseit. Az, hogy nem felelünk meg a piaci igényeknek, az ügyfelek szemében azt jelenti, hogy megbízhatatlanok vagyunk.

Az együttműködés kulcsfontosságú

A magyar határ mentén fekvő szlovéniai Lendván található VIRS d.o.o. hegesztéstechnikai és robotikai megoldásai Magyarországon is elérhetők évek óta. A cég által kifejlesztett „COBOFLEX MF-X8” kollaboratív robot hegesztőcella a fenti kritériumok mindegyikét maradéktalanul teljesíti. A CoboFlex egy kollaboratív hegesztőrobot, amely gyorsan és egyszerűen telepíthető bármilyen gyártási folyamatba. Intuitív programozással és rugalmas feladat-végrehajtással rendelkezik. Az ember és a robot együttműködése még sosem volt ilyen biztonságos és egyszerű, mint ezzel a rugalmas, modern moduláris megoldással.

Miért a CoboFlex?

 • Maximális rugalmasság és termelés;
 • Kivételes minőségű hegesztések;
 • Gyors befektetés megtérülés (0,6-1,3 év a CoboFlex kihasználtságától függően);
 • Akár 60%-os idő- és 70%-os költségcsökkentés;
 • A CoboFlex bármilyen gyártásban megvalósítható – beleértve az Önét is;
 • Könnyen kezelhető (egy nap alatt elsajátítható programozás);
 • Garantált a magas szintű biztonság;
 • Csak 2 m2 helyigény;
 • Alacsony karbantartási költségek.

A robotcella egy Fanuc CRX-10iA/L robotkart tartalmaz. A kicsi, rugalmas és a szerverrel együttműködő kollaboratív robot gyors telepítéssel, intuitív és egyszerű programozással és rugalmas feladat-végrehajtással rendelkezik. A bevált érzékelőtechnológia automatikusan leállítja a mozgást, ha a robotkar álló tárgynak vagy kezelőnek ütközik, így a cella telepítéséhez nem szükséges a védőkerítések alkalmazása.

A CRX-10iA/L robotkar műszaki adatai:

 • Terhelhetőség: 10 kg a hatodik tengelyen
 • Ismétlési pontosság: ±0,04 mm
 • Kinyúlás: 1 418 mm
 • Tengelyek száma: 6

A kollaboratív robot hegesztőcella az alábbi elemeket tartalmazza:

 • Fanuc CRX-10iA/L robotkar az asztalon;
 • Robotvezérlés a Tablet Teach Pendanttal;
 • MIG/MAG hegesztőberendezés;
 • 2 000 × 1 000 × 100 mm méretű, 2 000 kg teherbírású Siegmund hegesztőasztal.

Fanuc R-30iB Mini Plus vezérlő

Az új generációs FANUC hardvereket tartalmazó FANUC R-30iB Mini Plus vezérlés a legmodernebb technológiát testesíti meg. A továbbfejlesztett felhasználói felület, a minimális energiafogyasztás és a maximális termelékenység növeli az általános funkcionalitást, a megbízhatóságot és alkalmazhatóságot.

Tablet Teach Pendant programozó eszköz

A vezérlő programozó készülék kombinálja a felhasználóbarát működést, a gyors működést és a hatékony energiafogyasztást. A könnyű és ergonomikus kialakítású, intuitív grafikus felhasználói felülettel rendelkező FANUC Tablet Teach Pendant programozó eszköz lehetővé teszi a programozók és operátorok számára, hogy felhasználóbarát helyszíni programozást alkalmazzanak.

Kemppi X8 MIG 400 hegesztő-áramforrás

A vadonatúj fejlesztésű Kemppi X8 MIG fogyóelektródás áramforrás a szinergikus és impulzusos MIG/MAG és elektródás (MMA) hegesztéstől a MIG forrasztásig és a gyökfaragásig mindent lefed. Az intelligens berendezés rendkívül pontos vezérlést biztosít az ív számára. A Kemppi által kifejlesztett WeldEye hegesztési menedzsment szoftverrel való integráció révén gyors és biztonságos csatlakozás hozható létre. A hegesztési teljesítmény akár 600 A is lehet. A tényleges felhasználói igények alapján a legmagasabb ipari igényekre tervezték az áramforrás, a huzalelőtoló, a hegesztőpisztoly, a felhasználói felület és egyéb szempontok vonatkozásában.

Egynapos képzés és új fejezet indulhat a sorozatgyártásban

A VIRS d.o.o. jelenleg 2-3 hetes szállítási határidőket vállal, ami kimagaslóan rövid időnek számít napjainkban, hiszen az automatizált gyártóberendezésekre világszerte hatalmas igény mutatkozik. A VIRS azonban minden kritikus gyártási műveletet házon belül végez, ami tervezhetővé és kiszámíthatóvá teszi a cellák építését.

A felhasználó számára pedig a 20 éves tapasztalattal rendelkező magyar képviselet, az Autorel Kft. kompetenciája teszi még tervezhetőbbé és kiszámíthatóbbá a gyártást, a hegesztőrobot-cellára ugyanis garantált a 24 órás szerviz és a magyar nyelvű műszaki támogatás. Egyetlen nap betanítás, és az üzem máris készen áll a hegesztés automatizálására!

www.virs.hu

Magyarországi forgalmazó:

Autorel Kft.

2000 Szentendre, Irányi Dániel utca 20.

www.autorel.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek