Hegesztés LÉZERREL akár tízszer gyorsabban, pontosabban

Hegesztéstechnikai partnert keres sokoldalú tudással és tapasztalattal? A hegesztéssel, vágással, automatizálással és robotikával foglalkozó lendvai VIRS d.o.o. speciális rendszerpartnerként évek óta szolgálja ki magyarországi ügyfelek igényeit is

2020. augusztus 17., hétfő, 06:00

Címkék: automatizálás Autorel Kft. hegesztés hegesztéstechnika ipari robot lézer lézeres hegesztés lézerhegesztés lézertechnológia robot robotika

A magyar határ mentén fekvő szlovéniai Lendnván található cég professzionális ipari megoldásokat nyújt a fémfeldolgozó ipar különböző területei – többek között a gépészet, az autóipar, a gasztronómia stb. – számára. Az általa létrehozott robotrendszerek a legigényesebb vásárlók kívánalmainak is megfelelnek, és még a legőrültebb kihívásokkal is megküzdenek!

Eljött az ideje a lézeres hegesztésnek!

A lézertechnológia megvalósítása a gyártás egy teljesen új dimenzióját nyújtja Önnek. Lézersugaras hegesztés során a hegesztés felületén nincs közvetlen mechanikai terhelés, és az energiabevitel kontakt nélküli a hagyományos hegesztéshez képest. A kicsi, helyi és szabályozott energiabevitel szinte semmilyen deformációt nem okoz az alapanyagban, a lézeres hegesztés eredményeként tehát kiváló minőségű varrat készül. A hegesztés rendkívül pontos, és megtartja az alapanyag fényét. További feldolgozás sem szükséges, ezért a jövő a lézeres hegesztésé!

LaserFlex – egy megbízható, pontos és hatékony lézeres robothegesztő cella

A LaserFlex egy kompakt lézeres robothegesztő cella tökéletesen illeszkedő alkatrészekkel, ami korlátlan lehetőségeket kínál. A kulcsrakész cella kis helyet foglal, így bármilyen gyártási rendszerbe könnyen telepíthető. Egy targonca segítségével a teljes cella könnyen mozgatható. Ezáltal egy innovatív és költséghatékony termelési környezet hozható létre, amely nemzetközi szinten is garantálja az üzem versenyképességét.

A LaserFlex cella egy robot manipulátorból, a hozzá tartozó vezérlőből, egy kéttengelyes pozicionálóból, lézersugárforrásból, hűtőrendszerből, lézerhegesztő fejből, a védőburkolatokból, valamint egyéb szükséges perifériákból áll. A hegesztési munkaterülethez való hozzáférés egy gyorsan mozgó ajtón keresztül történik, ami a hegesztési folyamat során zárva van. A cella belsejébe kamerákat telepítettek, így a hegesztési folyamat figyelemmel kísérhető a képernyőn. A LaserFlex bármilyen fajta anyag hegesztésére alkalmas, kis és nagy darabszámokban egyaránt. Működése lehet manuális vagy automatizált.

A LaserFlex megoldást kínál minden gyártási igényre!

Miért alkalmazza a LaserFlexet a gyártásban?

  1. Termelékenyég növekedése – a hegesztési művelet akár ötször-tízszer gyorsabban elkészülhet.
  2. Kiváló hegesztési minőség érhető el – a hegesztési mélység, valamint a keskeny és pontos hegesztések révén.
  3. Csökkennek az egy munkadarabra jutó költségek – a folyamat nagy sebességének és a kevesebb újrafeldolgozásnak köszönhetően.
  4. Megbízhatóság – az érintésmentes anyagfeldolgozás és az alacsonyabb hőbevitel miatt.
  5. A lézeres technológia rugalmasságából fakadó előnyök – lehetővé teszik a különféle vonalak, spirálok és szabálytalan formák hegesztését. A lézeres hegesztési technológia minden hegeszthető anyaghoz alkalmazható.

A LaserFlex offline programozása Robotguide szoftverrel

A Robotguide szoftverrel szimulálható a lézeres robothegesztés, és lehetővé teszi a hegesztési program irodában vagy személyi számítógépen történő elkészítését a további robotfunkciók tesztelése és szimulálása mellett. A szoftver figyelmeztet a felmerülő hibákra, amik azonnal ki is javíthatóak. A hegesztőprogram készítése során a Robotguide hegesztési vonalat rajzol a munkadarabra CAD-formátumban. A virtuális munkaállomásról érkező programok és beállítások ezután könnyedén átvihetők a hegesztést végző robothoz. A program segítségével költséget takaríthatunk meg, és a termelékenységet is növelhetjük, mivel a LaserFlex cellát nem használjuk a programozás során, ezért közben a munkavégzés zavartalanul folytatódhat.

WeldCockpit – csatlakoztassa és elemezze a gyártási folyamatait!

A WeldCockpit szoftveralkalmazás segítségével ellenőrizhetők és dokumentálhatók a robot lézerhegesztés műszaki és gazdasági paraméterei, az iparági 4.0 szabványnak megfelelően. Minden adathoz valós időben, bárhol és bármikor hozzáférhetünk. A gyártás megtervezésekor így optimalizálható az idő és a költség.

Az Ön hegesztési kihívása + a mi tudásunk = LaserFlex!

A VIRS robotintegrátorral egy hosszú távú üzleti partnert választ, aki minden lépésében támogatni fogja Önt a költséghatékony gyártás kiépítése felé vezető úton. Segítenek fejleszteni az alkalmazást, kiválasztani az Ön számára megfelelő technológiát, és bevezetik azt a gyártási folyamatba. Mi több – egy olyan partnert nyerhet, aki minden értékesítés utáni szolgáltatást egy kézből adhat Önnek. Használja ki a VIRS szakértőinek tapasztalatát!

Találkozzunk 2020. október 19–22. között az Ipar Napjai kiállításon, ahol a VIRS standján személyesen is megtekintheti a LaserFlex lézeres robothegesztő cellát!

www.virs.hu

Magyarországi forgalmazó:

Autorel Kft.

2000 Szentendre, Irányi Dániel utca 20.

www.autorel.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek