Forró vas, hűvös dizájn

A Festo teljes körű megoldásai a hegesztőpisztolyokhoz szükséges sűrítettlevegő- és hűtővízellátásra

2015. július 06., hétfő, 13:12

Címkék: autóipar Festo hegesztőpisztoly hegesztőrobot karosszéria közegellátás

Az autóipari karosszériahegesztés gyorsaságot és precizitást igényel. Ugyanakkor ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni, hiszen különböző közegekhez kell alkalmazkodni. A Festo teljes körű alkalmazásspecifikus megoldásokat kínál a hegesztőpisztolyokhoz szükséges sűrítettlevegő- és hűtővízellátásra. Egy rugalmas és egybecsomagolt közegellátás nagyobb biztonságot és hatékonyságot nyújt.

Az összetettség fokozódásával növekszik a hiba lehetősége és a működési költség is. Ez különösen igaz a vállalati és üzemi területekre, ahol különböző közegek, például sűrített levegő és hűtővíz is használatos. Számos paraméter egybeesik a legkisebb helyeken – az üzemfejlesztéstől a költséghatékony működésen át a rendszeres karbantartásig.

A Festo teljes körű alkalmazásspecifikus megoldásokat kínál kifejezetten az autóiparban, a karosszériahegesztésre használt hegesztőpisztolyokhoz szükséges sűrítettlevegő- és hűtővízellátásra. Az egyedülálló robotoktól a teljes hegesztősorig egy rendszerbe foglalt, egybecsomagolt közegellátás fokozza a folyamatok megbízhatóságát, és biztosítja a rendszer maximális rendelkezésre állását.

Kifejezetten a robotokkal végzett hegesztési alkalmazásokhoz: a Festo teljes körű közegellátási megoldásai

Kisebb összetettség

A Festo jelentős szakértelemmel rendelkezik a gyártás és folyamatautomatizálás terén. Ennek eredményeként jöttek létre olyan személyre szabott megoldások, amelyek optimalizálják a hegesztési folyamatok ciklusidejét, precízióját és minőségét. A Festo által kifejlesztett, gyártott és kínált megoldások minimalizálják a rendszer összetettségét. A folyamatok nyomon követése és a diagnosztikai menedzsment opcionális szolgáltatásként áll rendelkezésre.

A hegesztőrobotoknak sűrített levegőre van szükségük, többek között a hegesztőpisztolyok mozgatásához és a fémlemezek összekapcsolásához. Hűtővíz szükséges ahhoz, hogy a folyamatok az optimális hőmérséklet-tartományban maradjanak. A teljes körű megoldások integrálhatók közvetlenül a robotra vagy a biztonsági kerítésbe a könnyebb üzemeltetésért. Ez lehetővé teszi egész sorok vagy egyedülálló robotok leállítását, és ismételt elindítását. Az üzemek üzemeltetői számára a hosszú távú előnyöket a rugalmasság és a fokozott rendelkezésre állás jelenti.

Tartós és pontos

A Festo szervopneumatikus meghajtó- és vezérlőrendszereket kínál az X vagy C hegesztőpisztolyokhoz. A Festo hegesztőpisztolyokhoz kifejlesztett megoldásai tartós és precíz hegesztési varratokat készítenek gyorsan, nagymértékű ismétlési pontossággal, és tartós minőségben.

www.festo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek