AVISTUD néven folytatja a NELSON AUTOMOTIVE

2019. március 15., péntek, 14:36

Címkék: autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító csaphegesztés hegesztés hegesztéstechnika

Az autóipari csaphegesztő rendszerek terén globális állovasnak számító Nelson Automotive bejelentette, hogy az ügyfelek, a részvényesek és a partnercégek érdekeinek megfelelően teljes márkaváltást hajt végre.

Az újonnan megjelent AVISTUD márka a Nelson Automotive teljes mértékű elszakadását szimbolizálja az eredeti Nelson Stud Welding márkától. A Nelson Automotivet eredetileg önálló autóipari cégként hozták létre, miután a Nelson Stud Welding márkát a Doncasters cég 2018 áprilisában a Stanley Black & Decker számára értékesítette.

Az AVISTUD márkanév az autóipari sokoldalú és innovatív csaphegesztés (Automotive, Versatile and Innovative stud welding) szavakból áll össze. A cég kizárólag az autógyártók és azok beszállítói számára fejleszt és gyárt high-tech termékeket. 2018 decemberében a vállalat egy jelentős új ügyletet jelentett be, aminek keretében a Daimler AG számára szállít innovatív technológiai rendszereket a Mercedes-Benz C és S osztályú járműveinek gyártásához.

Henning Stams, az AVISTUD vezérigazgatója elmondta: «Az autóipar nagyobb sebességet és rugalmasságot követel meg gyártási folyamatoktól, mint valaha. Ennek megfelelően az autóipari igényeire szabtuk működésünket a könnyebb, nagy szilárdságú anyagok, az elektromos járművek és a gyorsabb gyártási folyamatok adaptálásával.»

Eduard Kirchner, az AVISTUD mérnöki csoportjának vezetője hozzátette: «Piacvezetőnek számítunk a csaphegesztés terén innovatív, tapasztalt mérnökgárdával. Az AVISTUD márka ernyője alatt száz százalékban a globális autóipar kiszolgálására összpontosítunk majd, ahol ügyfelek már megtapasztalhatták innovációs erőnket és sokoldalúságunkat. Segítségünkkel megalkothatják a jövő járműveit.

» Az AVISTUD az ágazat innovációs erőfeszítéseinek élvonalában áll. A SPEEDPORT adagolórendszer például lehetővé teszi, hogy egyetlen hegesztőrendszer naponta több mint 40 000 csaphegesztést végezzen el. A vállalat kínálatában kézi és automatikus rendszerek széles választéka, valamint a nagy gyártási volumenhez kifejlesztett robot hegesztőfejek is szerepelnek.

Az Ázsia, Európa és Amerika számos országában fizikailag is jelen lévő cég termékeit továbbra is Németországban fejlesztik és gyártják, ahol több mint 100 elkötelezett munkavállaló összpontosít a következő generációs hegesztőrendszerek létrehozására. Céljuk a a sebesség, a teljesítmény és a tartósság határainak ledöntése.

«Csapatunk elkötelezett abban, hogy ügyfeleink számára a legjobb folyamatokat kínáljuk - függetlenül attól, hogy ez új üzemek építésével, vagy a meglévők továbbfejlesztésével járna. A már folyamatban lévő beruházások és fejlesztések bejelentése már a küszöbön áll.» összegezte Stams.

www.avistud.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek