A műanyag fogaskerekek választéka új lehetőségeket ad a tervezők kezébe

2020. január 15., szerda, 16:54

Címkék: fogaskerék gépgyártás műanyag norelem normália normáliák szabványosítás

A szabványosított alkatrészek szakértőjének számító norelem olyan homlokfogaskerék-sorozatot mutatott be, amely rendkívül hatékony és költséghatékony tagja lesz a tervezőmérnökök eszközkészletének.

A leggyakrabban használt fogaskerék típus, a homlokkerékpár alapvető eleme az egyik tengelyről a másikra történő slip-mentes erőátvitel megvalósításának. Ez kulcsfontosságú azoknál a gépeknél, amelyeknél forgásirányt kell változtatni - például amikor a terheket emelni vagy leengedni kell.

Az immár 45 000 termékből álló norelem portfólió már korábban is tartalmazott acél fogaskerekeket. Az automatizálásban és a gépgyártásban tevékenykedő ügyfelek további támogatása érdekében a norelem a műanyag fogaskerekeket is felvette a kínálatába.

A műanyag kúpfogaskerekek kedvező áron kínálnak reális alternatívát, legfontosabb előnyeik a csökkentett súly, a jobb korrózióállóság és a minimális karbantartásigény.

Mind az acél, mind a műanyag sorozat minden standard méretben kapható 12 és 38 közötti fogszámmal, kiváló szilárdságot és pontosságot biztosítva még a legigényesebb alkalmazásokban is.

A bonyolultabb alkalmazásokhoz a homlokfogaskerekek fogaslécekkel és kúpfogaskerekekkel is kombinálhatók - a szintén a norelemtől elérhető híres szabványalkatrész-katalógus, a THE BIG GREEN BOOK  segítségével.

«A homlokfogaskerék minden tervező számára létszükség - jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. - Új műanyag termékcsaládunkkal most nagyobb választékot tettünk elérhetővé, hogy ügyfeleink a lehető legmegfelelőbb homlokfogaskereket válasszák ki a feladathoz.

www.norelem.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek