Jött, látott, megfogott

Kompakt összeszerelő gépek építése mechanikus megfogórendszerekkel

2018. március 14., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás befogástechnika célgépek gépgyártás megfogó pneumatika Schunk

Aranykorát éri Magyarországon az egyedi gépek tervezése és építése, amit jórészt a gépjárműipar csillapíthatatlan beruházási igénye hajt. A gépgyártás felfutásával párhuzamosan növekszik a részegységek gyártóinak forgalma is – a piaci konjunktúrából azonban csak a megbízható és magas technológiai szintet képviselő termékek előállítói tudnak hasznot húzni.

Az 1995-ben alapított KLS-2000 Kft. eredetileg elektromos rendszerek tervezésével, programozásával és kivitelezésével foglalkozott, a gépészeti tervezés később került a cég kompetenciái közé. A vállalkozás 2017-ben mintegy 420 millió forint forgalmat bonyolított le évről évre egyenletesen növekvő árbevétel mellett – a trendbe illeszkedik az idei évre várt 450–500 milliós bevétel is. „Mint minden magyarországi gépgyártóhoz, hozzánk is a gépjárműiparból érkezik a legtöbb megrendelés – árulta el Lukacsics János, a KLS-2000 Kft. ügyvezető igazgatója. – Nevezhetjük magunkat autóipari beszállítónak, de építünk gépeket a legkülönbözőbb iparágakból érkező ügyfelek számára az elektronikai ipartól az élelmiszeriparig. Ami az alkalmazást illeti: szinte minden gépünk mögött a folyamat automatizálásának szándéka húzódik meg. Van egy létező művelet, amit eddig kézi munkavégzéssel oldottak meg, de a jövőben gépesíteni akarnak.”

Malya János gépész főtervező szerint ennek oka korábban a termelékenység növelése és a ciklusidő csökkentése volt, de az elmúlt években a munkaerőpiaci problémák miatt egyre inkább előtérbe került az emberi munkaerő kiváltása, helyettesítése is. A cégek már nem kétéves megtérülési ciklusokban gondolkoznak, hanem a termelés biztosítsa lett maga a fő cél. Ennek megfelelően szállítópályák, összeszerelő gépek és robotcellák irányába nőtt meg leginkább az érdeklődés. Egy termék esetében nem szempont, de egyre több cég kér ajánlatot olyan összeszerelő berendezésekre, ahol akár több tucat termék mozgatását kell megoldani. Ilyenkor előny, ha az adott gyártó adaptív megfogórendszerekkel is rendelkezik – bár a gépgyártók egyelőre nem szeretnek univerzális célgépeket gyártani, hiszen Lukacsics János elmondása szerint „ami mindenre jó, az semmire sem jó igazán”.

Elek Márton villamosmérnök, Szabados Dániel, a Schunk területi képviselője, Ihász Dániel tervezőmérnök és Malya János gépész főtervező

A gépekhez szükséges lemezalkatrészeket a KLS-2000 Kft. saját lézervágó és élhajlító gépeivel készíti el, ami egyben a bérgyártásra is lehetőséget ad. A célgépek és robotcellák tervezését SolidWorks, a berendezésekhez tartozó kapcsolószekrények modellezését pedig Eplan tervezőprogram teszi lehetővé. A PLC-k, ipari PC-k, robotok, kamerás szenzorok programozását a cég saját maga végzi el, így gyakran érkezik hozzájuk megbízás meglévő gépészeti rendszerek villamos bővítésére, illetve programozására.

Már nem kérdés az automatizálás

Az emberi tevékenység kiváltását célzó automatizálás már nem csak a multinacionális cégek kiváltsága, sőt, Lukacsics János tapasztalata szerint a kis- és közepes vállalkozások részéről érződik erősebben az igény, hiszen a nemzetközi vállalatok még mindig maguknál tudják tartani azt a gépkezelő gárdát, ami a zökkenőmentes gyártáshoz feltétlenül szükséges. A szakemberhiány a legsúlyosabban a beszállítói kört érinti.

„A nemzetközi óriáscégek azokat a beszállítókat részesítik előnyben, akik folyamatosan képesek a megbízható, magas minőség biztosítására. Velük van szerződésük, és nem biztos, hogy egy kisebb nevű alkatrész-beszállító termékét is elfogadnák tőlünk a gépeinkben – mondta el Malya János. – A Schunk név ebből a szempontból egyet jelent a referenciával. Még ha a megrendelő eredetileg más márkát részesített is előnyben, ha mi úgy látjuk, hogy a Schunk termékei jobban megfelelnek az adott alkalmazáshoz, kérdés nélkül elfogadják tőlünk a változtatást.”

Alacsony ciklusidő, automatizált működés, ergonomikus kialakítás

A Tyco Electronics Hungary Kft. számára épített összeszerelő gépben készült csatlakozó egy, a motortérben elhelyezkedő kábelkorbács része. A csatlakozó összesen négy alkatrészét rezgőadagolók viszik be az összeszerelő térbe. Az összeszerelő térben 20 pozíciót helyeztek el, felváltva A és B alkatrészfészkekkel. Maga a körasztal tízet fordul, így egyszerre két csatlakozó készülhet el. A háznak és a betétnek van egy félig szerelt része, amikor az összeállítás már nem szétszedhető – ilyenkor dugják be a csatlakozóba az előforrasztott érintkezőket. Újabb nyomásra a ház és a betét véglegesen összekattan. A gép működés közben azt is ellenőrzi, hogy a csatlakozó félig szerelt állapotban van-e. A csatlakozóházak két, egymástól minimális mértékben különböző típusban érkezhetnek, és a két típust nem lehet egyazon dobozba tenni, így a folyamat közben kamerás rendszer ellenőrzi a ház típusát. Az eltérő típusba a gép nem szerel betétet, hanem később a selejtek közé dobja. Az elkészült csatlakozókat a gép tálcákba helyezi, öt tálca kerül egy kartondobozba. A tálcák léptetése is automatikus. A KLS rugalmasságára jellemező, hogy a tálca végleges formáját csak a gép építése közben kapták meg, de így is sikerült határidőre (32 hét alatt) megoldaniuk a feladatot.

Az eltolható ablakoknak köszönhetően a körbeforgatható vezérlőpanelt nem kellett távolra helyezni a géptörzstől

A körasztalos gépszerkezet a könnyű üzemeltetés és karbantarthatóság szempontjait tükrözi vissza. Előnyei azonnal szembeötlőek: a hozzáféréshez a géptesten bárhol tudunk akkora ablakot nyitni, amely három szerelőablak méretének felel meg, és tartóoszlopokat sem kell kerülgetni a karbantartás során. Az eltolható ablakoknak köszönhetően a körbeforgatható vezérlőpanelt sem kellett távolra helyezni a géptörzstől – a gépkezelők így maguk mellé húzhatják a kéz üzemmódba kapcsolt vezérlőpanelt, amíg a gép belsejében végeznek munkát.

Az összeszerelő géphez a Tyco eredetileg más megfogórendszert képzelt el, de a két alkatrészre megadott 2,8 másodperces ciklusidő miatt a KLS szakemberei inkább Schunk modellt alkalmaztak. A gépen nem várható termékcsere, így a pneumatikus működtetés mellett döntöttek, ami a költségkeret betartását is elősegítette. Húsz pozíciónál már viszonylag szűkösnek bizonyul még egy körasztal is, így a gép tervezésében és építésében nagy segítséget nyújtott a Schunk pick & place modulok kompakt kialakítása. A megrendelő részéről elvárás volt a 45 perces emberi beavatkozás nélküli működés, így annyi előgyártmányt kellett betárolni, ami erre az időtartamra elegendő, és a késztermék tárolását is meg kellett oldani.

A tálcák léptetése automatikus

Megbízható beszállítók előnyben

A Schunk mintegy öt éve számít stabil beszállítónak a KLS-nél, amely jellemzően befogórendszereket, forgatóegységeket és szerszámcserélőket épít be a német gyártó termékeiből. „Rendkívül gyorsan kapunk tőlük válaszokat, műszaki segítséget, és a termékválaszték is bőséges – árulta el Lukacsics János. – Az utóbbi években az árképzésük is alkalmazkodott a magyar gépgyártók költségvetéséhez.” Szabados Dániel, a Schunk területi képviselője elmondta, hogy: „Ez jórészt annak folyománya, hogy korábban viszonteladókkal működtünk együtt, akik természetesen haszonkulccsal adták tovább a termékeinket. A közvetlen kapcsolattartással kedvezőbb árszintet tudunk elérni.”

Ihász Dániel tervezőmérnök elmondása szerint nem elhanyagolható előny az sem, hogy a műszaki adatok minden rendszerhez azonnal rendelkezésre állnak, így nem a tervezőmérnöknek kell azon gondolkodnia, hogy az adott termék biztonsággal beépíthető-e. A határidők szorításában egyetlen gépgyártó sem várhat napokat, heteket olyan információra, modellre, ami a részegység felhasználhatóságáról dönt. A letölthető rajz sem jelent egyértelmű segítséget, ha nincs a képviseletnek műszaki támogató mérnöke, akivel a gépgyártó szükség esetén egyeztethet.

Molnár László


GSM-P fordító-megfogó egység

A GSM-P fordító-megfogó egység egy befogókból és forgó hajtásból álló kombináció rugalmas fordító és befogási műveletekhez. A kétujjas párhuzamos megfogóval felszerelt modul végállás-csillapító funkciót is tartalmaz. A forgatást és megfogást egyetlen kompakt modulban ötvöző egység ideális korlátozott beépítési hellyel rendelkező automata összeszerelő rendszerek számára. A beépítéshez nem szükséges adapterlemezek alkalmazása. A korlátlan elfordítási szög, a rugalmas felszerelési lehetőségek és a kiterjedt termékválaszték révén alkalmazások széles körében használható. A sűrítettlevegő-ellátás tömlőmentes közvetlen csatlakozással vagy csavaros csatlakozásokkal is megoldható.

Az eloxált alumíniumötvözet házzal és acél megfogóujjakkal felszerelt modul súlya (verziótól függően) 0,37–1,51 kg, szorítóereje 39–162 N befogópofánként, lökethossza 4–10 mm, nyomatéka pedig 0,3–2,9 Nm. A megengedett maximális ujjhossz 32 mm, a munkadarab ajánlott súlya pedig legfeljebb 200 gramm, de a munkadarabhoz optimalizált ujjakkal ennél jelentősen nehezebb termékek is mozgathatók. Az ismétlési pontosság befogásnál 0,2 mm, fordításnál pedig 0,1°. A nyitási és zárási idő 0,03–0,04 mp.


MPG-plus párhuzamos megfogó

A 2010-ben bemutatott MPG-plus miniatűr párhuzamos megfogó mérföldkőnek bizonyult a Schunk megfogók több mint 30 éve íródó történelmében. A hatékonyság és a dinamika növelése céljából a megfogótest speciális nagy szilárdságú alumíniumötvözetből készült. Az MPG-plus megfogókat a leggyakrabban kis és közepes méretű munkadarabok mozgatására használják összeszereléshez vagy teszteléshez. A modul oldalról vagy alulról, a megfogón kialakított menetes vagy átmenő furatok segítségével rögzíthető. A sűrítettlevegő-ellátás történhet tömlőmentes közvetlen csatlakozással, vagy csavaros csatlakozásokkal.

A hét méretben és 29–370 N szorítóerővel elérhető MPG-plus megfogók lökethossza 1,5–10 mm. Az egység elérhető a legnagyobb pontosságot garantáló P verzióban is. A nyitási és zárási idő extrém gyors, mindössze 0,11–0,15 másodperc. A megfogó ismétlési pontossága 0,02 mm, a munkadarab maximális súlya pedig 0,14 kg, de a munkadarabhoz optimalizált ujjakkal ennél jelentősen nehezebb termékek is mozgathatók.


PPU-P pick & place egység

A kompakt, kéttengelyes PPU-P pick & place modul új mércét állított fel a nagy teljesítményű összeszerelő egységek számára. Az elektronikai és orvosi ipar, valamint a fogyasztási cikkek gyártásának összeszerelési alkalmazásaiban a nagy teljesítményű, pneumatikus vezérlésű PPU-P egységek számítanak a rendkívül dinamikus pick & place műveletek referenciaértékeinek.

A rövid ciklusidő révén magas termelékenység érhető el. A tűrések kompenzálásához a vízszintes és függőleges löket állítható. Az elülső és hátsó stop pozíció magassága egymástól függetlenül állítható, így különböző felszedési és lerakási magasságok állíthatók be. A pick & place modul lökethossza (Y/Y) 145/45 mm, az ismétlési pontosság mindkét tengelyre ±0,01 mm. Az egység maximális teherbírása 1 kg.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek