Speciális hajtóművek Veszprémből

Csaknem ötszázmillió forintos fejlesztés a Robix Hungary Kft.-nél

2013. augusztus 01., csütörtök, 11:42

Címkék: gépgyártás hajtástechnika mezőgazdasági gépek Robix Kft Új Széchenyi Terv

Csaknem ötszázmillió forintos beruházással fejlesztette veszprémi gyárát a Robix Hungary Kft., a projekthez a mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó társaság 208 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - jelentette be a cég.

 
Tájékoztatásuk szerint speciális piaci igényekre egy új, többfunkciós hajtóművet fejlesztettek ki. Az újonnan kifejlesztett reduktort a vállalkozás elsősorban a kisfelhasználóknak szánja, egyedi igények kielégítésére, főként az exportpiacokon. Az értékesítés másik kiemelt területe az ipari felhasználás - közölték.
A Robix kerti kisgépeket, kapálógépeket, fűkaszákat, mulcsozókat, szőlő- és gyümölcsfeldolgozó berendezéseket, takarmány-előkészítő gépeket, szemestermény-darálókat, roppantóberendezéseket, magasnyomású mosó- és fertőtlenítőberendezéseket gyárt. A 211 embert foglalkoztató cég nettó árbevétele a céginformáció adatai szerint 2012-ben 1,1 milliárd forint volt, 2011-ben 1,4 milliárd forintot tett ki. A Robix mérleg szerinti eredménye tavaly 3,2 millió forint volt, 2011-ben 32,9 millió forintos nyereséget ért el a cég.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek