Lánghegesztő pisztoly a Victortól

Az új 400-as sorozat jobb ergonómiát, tisztábban látható vágási vonalat és könnyebb kezelést nyújt

2013. december 30., hétfő, 12:23

Címkék: hegesztéstechnika lángvágó lángvágó pisztoly lemezmegmunkálás lemezvágás megmunkálás Victor Technologies

A Victor piacra dobta a lángvágó pisztolyok új 400 Series sorozatát és a G Series szabályzóegységeket, világszerte igazodva a végfelhasználók igényeihez.

A 400-as sorozat egy kétrészes pisztolyt takar, amely ötvözi az innovatív markolat- és vágókészlet-kialakításokat, amelyek jobb ergonómiát, jobban látható vágási vonalat, az egyszerűbb kezelhetőség érdekében vizuális figyelmeztetéseket és nagyobb biztonságot nyújtanak. A 400-as sorozat megfelel az iparágban piacvezetőnek számító Victor lángvágókkal szemben támasztott követelményeinek, sőt meg is haladja azokat.

A pisztolymarkolat illeszkedik a legtöbb felhasználó kezébe

A sorozat egy nagyszilárdságú ötvözetből készült pisztolymarkolattal rendelkezik, amely természetesen illeszkedik a legtöbb felhasználó kezébe. Miközben könnyebb, mint egy rézmarkolat, jobban ellenáll az elhasználódásnak, továbbá a szerelékek és tömlők csatlakoztatása után jobb a kiegyensúlyozottsága is. A pisztoly markolatának tartóssága növeli az élettartamot az olyan helyzetekben, ahol a szerszámok durva bánásmódnak vannak kitéve. Ezt a tulajdonságot kifejezetten kérték a termékfejlesztés során megkérdezett felügyelők. Az egyszerűbb használat és a gyors azonosíthatóság érdekében a Victor színkódokkal látta el az oxigénés vágógáz-szelepeket, és jelölte a nyitott és zárt szelephelyzetek irányát.

Jobb láthatóság új tömlőkialakítással

Az egyszerűbb használat és a pontosság növelése érdekében a 400 Series vágókészlet kitűnő vágásivonal-láthatóságot biztosít. A Victor ezt a hagyományos tömlőben-tömlő kialakításról a letisztultabb háromtömlős kialakításra történő áttéréssel érte el. – Az új tömlőkialakítás optimalizálja a vágási terület láthatóságát, mialatt szilárdságot biztosít, és minden fúvókaméret esetén megfelel a gázátfolyási követelményeknek – fogalmaz John Henderson, a Victor  Technologies márkacsoportvezetője. A 400 Series sorozat univerzális keverőkialakítással rendelkezik, és a pisztolyfejben keveri a gázokat. Mint minden Victor lángvágó pisztoly esetében, a kezelő a megfelelő fúvókák és szerelékek kiválasztásával mindenféle gázzal (acetilén, propilén, propán stb.) használhatja a pisztolyt.

G Series szabályzóegységek

A Medalist GV250 készlet részeként a Victor új G Series sorozatú szabályzóegységei a 400 Series sorozatú lángvágókkal együtt érkeznek. A G Series szabályzók a mérőműszer lapján található színekkel biztosítják a mutató világos leolvasását, valamint egy skála és egy piros pipa jelzi a szabályzóegység valós üzemi nyomását. A G Series ergonomikusan kialakított, színkóddal ellátott gombokkal felszerelt a gáz típusának jelölése és a gáznyomás kényelmesebb beállítása érdekében.

www.victortechnologies.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek