Két üzemcsarnokot épít a német cég Kaposváron

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a Cabero Kft.

2014. február 20., csütörtök, 17:36

Címkék: beruházás Cabero Industrial Kft. gépgyártás hőcserélő hűtőberendezés Kaposvár munkahelyteremtés üzembővítés

Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a múlt év nyarán letelepedett német érdekeltségű Cabero Kft. - tájékoztatta az önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

 
A kiadott közlemény szerint Laurentino Cabero-Meindl, az ipari hűtőberendezéseket és hőcserélőket gyártó vállalat ügyvezetője az üzemben tett csütörtöki látogatása során arról tájékoztatta Szita Károly polgármestert, hogy két új üzemcsarnok építését tervezik. Az egyik egy 4,5 milliárd forint értékű beruházás, amit még az idén elkezdenének, és ha elkészül, 200 új dolgozónak adnak munkát.  Az ügyvezető a polgármesternek arról is beszámolt, hogy az üzemben folyamatos a gyártás - két hét alatt 120 tonna fémlemezt dolgoznak fel - és a hatékonyabb termelés érdekében a mágocsi lemezfeldolgozó cégüket is áttelepítenék Kaposvárra.
 
A cég a jelenlegi 63 dolgozó mellett újabbakat, elsősorban mérnököket is felvenne - olvasható a közleményben. Laurentino Cabero-Meindl arról is beszámolt a polgármesternek, hogy a vállalat vezetése sokat tesz a dolgozókért. Kisbuszokkal viszik munkába őket, egy kedvezőbb bérezést is kialakítanak, s tervezik, hogy egy óvodát építenek az üzemben dolgozók gyermekeinek. "Optimizmusra ad okot, hogy a Kaposváron működő vállalkozások többsége fejlesztene és bővítene. Ez pedig nem jelent mást, minthogy újabb kaposvári családok megélhetése válik biztossá" - idézte a polgármester üzemlátogatáson elhangzott szavait a közlemény.
 
(MTI)
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek