Digitális formában kerül megrendezésre a METAV kiállítás 2021-ben

Új vásári koncepciót vezet be a VDW

2020. december 11., péntek, 17:41

Címkék: düsseldorf fémipar fémmegmunkálás messe düsseldorf metav METAV 2021 szerszámgépipar

„Ha bármi jó származik a járványból, akkor az a kreativitás ösztönzése” – jelentette ki dr. Wilfried Schäfer, a VDW (Német Szerszámgépgyártók Szövetsége) ügyvezető igazgatója. – A VDW december 10-én eredetileg a jövő márciusi kiállításról beszélt volna, de ehelyett „újra feltalálta” a szakvásárt METAV digital néven, ami 2021. március 23-26. között kerül megren-dezésre.

„Az összes érintett egészségét szem előtt tartva a múlt héten úgy döntöttünk, hogy töröljük a METAV 2020 kiállítást és a személyes találkozások helyett egy tisztán digitális eseményre fókuszálunk majd – mondta Schäfer. – A Robert Koch Intézet által kiadott magas fertőzési adatokra tekintettel és figyelembe véve, hogy a Messe Düsseldorf minden eseményt lemondott 2021 első negyedévében, ez volt az egyetlen döntési lehetőség.”

A három lábon álló digitális koncepció

A METAV digital a VDW háromirányú virtuális koncepciójának egyik része. A másik kettő a 2020 júniusa óta havi rendszerességgel tartott Web Sessions, valamint a Preview. A jövő márciusi virtuális METAV szintén három lábon áll majd: a virtuális kiállítás, az Intelligent Matchmaking, illetve a Web Sessions. 

A virtuális kiállításon a kiállítók megtervezhetik saját 3D digitális vásári standjukat. Kiválaszthatják a stand méretét és típusát, kialakíthatják saját elrendezésüket, és kitölthetik saját digitális tartalmukkal (pl. termékinformációk dokumentumainak letöltése, mozgó termékképeket tartalmazó termékbemutatók és 3D modellek).

Az Intelligent Matchmaking üzleti partnerkeresőt a kiállítók és a látogatók egymásra találása érdekében fejlesztették ki. Az érdekek egyeztetésének, a kapcsolattartásnak, a találkozók megszervezésének és a névjegykártyák cseréjének alapjaként a személyes profilok szolgálnak. A partnerkeresőt a "Matchingscore®" biztosítja, ami egy százalékos besorolásként feltárja az érdeklődési körök átfedését két profil között.

A harmadik elem, a Web Session már ismerős lehet. A kiállítók élő és online módon érik el globális közönségüket. 20 perces beszélgetések során mutatják be termékinnovációikat és alkalmazás-példáikat, amiket multimédiás tartalmak, például animált klipek, videók vagy hangfelvételek támogatnak. Alapvető eleme egy vitafórum, amelyet az előadók a globális közönséggel való interakcióhoz használhatnak.

Digitális fegyvertár, amely a hibrid METAV állandó elemévé válik

„Úgy gondoljuk, hogy a METAV digital számos nagyszerű lehetőséget kínál – különös tekintettel a jelenlegi piaci követelményekre és számos vállalat helyzetére, akiknek most nagyon alaposan meg kell tervezniük marketing költségvetésüket, hogy maximális eredményt érjenek el – hangsúlyozta Schäfer. – A jövő a hibrid vásároké. A METAV digital a jövőben a személyes találkozók kiegészítő elemeként szolgálhat majd.” A hibrid koncepció a tervek szerint 2022. március 8-12. között Düsseldorfban sorra kerülő METAV 2022 szakvásárral veszi majd kezdetét.

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft

Máté Szilvia, képviseletvezető

Tel.: 1/346-0273

E-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek