Budapesten fejleszt a Ruhr-vidéki vállalat

Acélipari szolgáltatóközpontot létesített a ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt.

2013. október 14., hétfő, 07:38

Címkék: acél alapanyag budapest cső darabolás fémipar hasítás lángvágás lemezmegmunkálás Ruhr szolgáltatás ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt.

Acélipari szolgáltatóközpontot létesített Budapesten a német ThyssenKrupp konszern magyarországi tagvállalata, a ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt., összesen 2 millió eurós beruházással.

A vállalat október 11-i közleménye szerint az új, 4000 négyzetméter alapterületű létesítményben plazma- és lángvágó, szalaghasító, lemeztáblásító és csődaraboló gépekkel végzik az alapanyagok megmunkálását. Tájékoztattak arról is, hogy következő lépésként egy közel 4500 négyzetméter alapterületű csődaraboló központot létesítenek, az új üzem a tervek szerint 2014 tavaszán kezdi meg működését. A vállalatnak a 32 hektáros budapesti központi telephely mellett  - ahol összesen 57 ezer négyzetméteres fedett raktárbázissal rendelkezik - vidéken Zalaegerszegen, Győrben, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden és Pécsen vannak telephelyei. A ThyssenKrupp Ferroglobus Zrt. a világ egyik legjelentősebb acélipari konszernjének, a nemzetközi ThyssenKrupp konszernnek a tagja. A konszern mintegy 80 országban van jelen, és világszerte 180 ezer munkavállalót foglalkoztat. A Ferroglobust 1998-ban, a privatizáció során vásárolta meg. A céginformáció adatai szerint a magyarországi vállalat árbevétele 58 milliárd forintra nőtt az előző évi 55,6 milliárd forintról a tavaly szeptember végén zárult üzleti évben. Az üzemi eredménye 2,35 milliárd forintra emelkedett az előző évi 2,21 milliárdról. A cég hét telephelyén csaknem 300 dolgozót foglalkoztat.

 

(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek