Az SKF új fejlesztése a HSS tömítés

2014. január 06., hétfő, 08:23

Címkék: csapágy golyóscsapágy nem érintkező tömítés SKF SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. tömítés zsírkenés

A szöveterősítésű, gumi kivitelű HSS tömítések nagy teljesítményű, megbízhatóságot és termelékenységet növelő megoldást jelentenek a hengersoroknál.

 
Az SKF új fejlesztése a fémipar számára a HSS tömítés, a vállalat ipari radiális tengelytömítések sorozatának legújabb terméke. A HSS tömítés megbízható és könnyen beszerelhető megoldást nyújt a hengersorok csapágytőkéinél. A tömítéssorozatot újfajta megerősítés jellemzi, jelenleg az SKF legelőnyösebb ajánlata a fémgyártó berendezések nagyméretű csapágyainak védelmére. – A tömítéseket gyakran csak szükséges árucikknek tartják. Valójában azonban nélkülözhetetlen részei a rendszernek, biztosítják a csapágyak, illetve a rendszer működését, megbízhatóságát és hatékonyságát.
A HSS tömítés hatékonyan védi a fémgyártó berendezések nagyméretű csapágyait
 
Optimalizált csapágyelrendezés részeként a HSS tömítések javítják az eszközhatékonyságot, fokozzák a hengerek megbízhatóságát és termelékenységét, továbbá csökkentik a tonnánkénti költségeket – nyilatkozta Robert Blachfellner, az SKF Ipari Tömítés Szegmens globális termékigazgatója. A HSS tömítések NBR és két, SKF által kifejlesztett anyag, az SKF Duratemp (HNBR) és SKF Duralife (FKM) kivitelben állnak rendelkezésre, amely anyagokat évtizedek óta sikeresen használják a nagyterhelésű alkalmazásoknál. Ezeknek a nagyteljesítményű anyagoknak a standard kategóriáját ajaktömítésekhez használják, míg a fészekfurattal érintkező tömítéstestet keményebb minőségből készítik a beszerelés és működés közbeni nagyobb  stabilitás érdekében. A szöveterősítésű tömítésnél lehetőség van az osztott kivitelre, amely nagyban megkönnyíti a beszerelést és a cserét. Az egyenletes külső átmérő kiváló statikus tömítést biztosít, a nedvesség hatására bekövetkező méretbeli változás kockázata nélkül. A HSS tömítések opcionálisan zsírzópontokkal is rendelkeznek a hátsó részen, amelyek lehetővé teszik a két HSS tömítés tömítőajkai közötti újrakenést O- vagy tandem elrendezésnél is.
A HSS tömítések a speciális tengelyekhez vagy speciális méretű tömítésfészekbe illesztéshez egyedi méretekben is rendelhetők, a költségek vagy a szállítási idő növekedése nélkül.
 

Új golyóscsapágyak

Az SKF bejelentette egy olyan új, tömített egysorú, ferde hatásvonalú csapágy kifejlesztését, amely a szivattyúktól és kompresszoroktól a hajtóműveken, lifteken át az elektromos motorokig sokféle ipari alkalmazásban használható, ahol fő szempont a megbízhatóság, a hosszú üzemi élettartam és az alacsony életciklus-költség.
Az új csapágy jellemzője alapkivitelben a két, nem érintkező, acélerősítésű nitrilgumi (NBR) tömítés és a nagy teljesítményű, hosszú élettartamú poliurea (GXN) zsírkenés. Ezek a golyóscsapágyak méretben csereszabatosak, és teherbírásukat tekintve is megegyeznek a nagy teherbírású nyitott csapágyakkal. A nem érintkező tömítés konstrukciója olyan rendkívül keskeny rést képez a tömítőajak és a vele szemben lévő csapágy belső gyűrűfelülete között, amely biztosítja a szennyeződés kizárását és a zsír benntartását még függőleges tengelyű alkalmazásoknál is. Mivel nem érintkező tömítésről van szó, ezért nem keletkezik súrlódási hő, így a csapágy a nyitott csapágyakéval azonos, magas fordulatszámon tud működni. Az alacsonyabb üzemi hőmérséklet növeli a kenőanyag élettartamát is. Az összehasonlító vizsgálatokban a tömített SKF egysorú, ferde hatásvonalú golyóscsapágyak 30 százalékkal alacsonyabb csúcshőmérsékleten és 20 százalékkal kisebb állandó hőmérsékleten üzemelnek, mint az azonos méretű, érintkező tömítésű csapágyak. A tömített SKF egysorú, ferde hatásvonalú golyóscsapágyak a 72-es sorozatban 15–55 mm-es furatmérettel készülnek. A 73-as sorozatú csapágyak furatmérete 12–50 mm között van. Alapkivitelben párosítás nélküli egyedi csapágyként kaphatók, de ajánlhatók univerzális  párosítású csapágyként is három hézag- és előterhelési osztályban. 
 
www.skf.hu
nia.kihlstrom@skf.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek