Az elpárolgott hűtő- és kenőanyagok lecsapódnak!

2022. április 28., csütörtök, 06:00

Címkék: hűtő-kenőanyag hűtőfolyadék kenés kenőzsír légtisztítás Reven rolatast

A Bitterlich Präzisionsteile németországi üzemében új X-CYCLONE® mechanikus leválasztó berendezést telepítettek. Ehhez a REVEN® Pipe-szériát kellett használni, hogy a szerszámgépekből elpárolgott hűtő- és kenőanyagok ismét lecsapódjanak. Mert csak a kondenzált hűtő- és kenőanyagot lehet szétválasztani és leválasztani egy elszívott levegőáramból!

A REVEN® Pipe-széria egy kompakt rendszer az elpárolgott víz, valamint hűtő- és kenőanyagok kondenzálására. Az elpárolgott hűtőfolyadékok és kenőanyagok a megmunkálógépekben keletkeznek a gyártási folyamatok során, majd amint kapcsolatba kerülnek a csőben található hidegebb levegővel és a rozsdamentes acél kondenzátorral, az elpárolgott folyadékok ismét lecsapódnak a gőzfázisból.

Gőzfázisú kondenzátor működésben

REVEN® Venturi rendszer olajköd-leválasztókhoz a gőzfázis kondenzálására a gépiparban

A Pipe-szériához hasonlóan a Venturi rendszer is a gőzfázis kondenzálására szolgál, de a helytakarékosság érdekében teljes mértékben beépítették az olajköd-leválasztó házába. A Venturi fúvókája a helyiségből további levegőt szív be az elválasztókamrába, ezzel növeli a teljes levegőmennyiséget. A szabadalmaztatott és áramlásoptimalizált Venturi fúvóka légfüggönyt hoz létre a szeparátor előtt, csökkenti a levegő hőmérsékletét, és ezzel növeli a kondenzáció hatásfokát. Ennek eredményeképpen javul a szűrés hatékonysága, és még kevesebb elpárolgott hűtő- és kenőanyag jut vissza a környezetbe vagy a munkatérbe. Az állítható Venturi fúvókának köszönhetően a levegő koncentrációja és a nyersgáz hőmérséklete változtatható.

REVEN® Pipe-széria az IWC Schaffhausen üzemében

A Venturi rendszer használata olyan munkaterek esetében ajánlott, ahol magas az aeroszolkoncentráció és a gőzterhelés. Tipikus alkalmazási terület például a rendkívül dinamikus köszörűgépek környezete, amelyek nagyon vékony olajokkal és magas olajnyomással dolgoznak.

Szerszámgépben használt REVEN® Pipe-széria (kék jelzéssel) az elpárolgott hűtőfolyadékok és kenőanyagok kondenzálására

Az alábbi videó a gőzfázisú kondenzátor működésének hatékonyságát mutatja be. Tesztelési célból  berendezést a videó rögzítése közben rövid időre kinyitották, így a szívóhatás rövid időre megszakadt. Az ebből eredő szívóerő-hiánynak köszönhetően a tisztítórendszerből azonnal hűtő- és kenőanyagok 80 fokos forró gőzfelhője lépett ki. Az ajtó ismételt bezárása után az olajköd-leválasztó és a REVEN® Pipe-széria ismét gondoskodott a gőzfázis kondenzálásáról és megszűréséről.

 

 

www.reven.de

www.rolatast.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek