Átadták az Axiál telephelyét Zalaegerszegen

2013. március 04., hétfő, 08:46

Címkék: Axiál Kft gépgyártás mezőgazdasági gépek Zalaegerszeg

Átadták a mezőgazdasági és építőipari gépek értékesítésével, javításával, alkatrészek forgalmazásával foglalkozó Axiál Kft. telephelyét Zalaegerszegen.

A zöldmezős beruházás keretében épült telephely kiépítése több mint 500 millió forintba került. A bajai központú, összesen 540 főt foglalkoztató cég a szolgáltatások színvonalának növelése érdekében az elmúlt két évben mintegy 2 milliárd forintot fordított az új beruházásokra és a meglévő vidéki bázisok korszerűsítésére, az idén pedig további 1,5 milliárd forintot különítettek el erre a célra.
Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a zalaegerszegi telepet azért hozták létre, hogy közel legyenek a termelőkhöz, és bármikor tudjanak segítséget nyújtani. Megjegyezte: gépet vásárolni akár interneten keresztül is lehet, de a karbantartáshoz, javításhoz szakmai támogatás kell.
Zalaegerszegen 1993 óta működik Axiál telephely, jelenleg 20 dolgozót fogalakoztatnak. Az alkatrész- és szervizszolgáltatási tevékenység mellett mezőgazdasági, építőipari és raktár-technológiai gépeket is értékesítenek, bérbe adnak, valamint bérmunka szolgáltatásokat is végeznek. Tavaly a szervizesek közel 8 ezer üzemóra alatt 96 gépet szervizeltek és üzemeltek be.
A zalaegerszegi telephelyet 18 ezer négyzetméternyi területen hozták létre, az épületek alapterülete 1700 négyzetméter. Az Axiál Kft. 15 telephelyen közel 417 ezer négyzetméteren működik, a fedett szervizműhely kapacitása pedig meghaladja az 5 ezer négyzetmétert.

MTI
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek