Tényleg számít a méret

Az SKF felavatta a nagy méretű csapágyak vizsgálatára épített tesztközpontot

2017. augusztus 03., csütörtök, 06:00

Címkék: csapágy SKF teszt tesztrendszerek

Az SKF felavatta az újonnan épített Sven Wingquist Tesztközpontot a németországi Schweinfurtban. A beruházás 40 millió euró összeget tett ki. A központ a világon elsőként képes a nagy méretű csapágyak tesztelésére valós üzemi körülmények között. Ez lehetővé teszi a vevők számára a hatékonyabb fejlesztési folyamatokat, valamint a csapágyteljesítmény és az üzemi élettartam növelését.

A Sven Wingquist Tesztközpont két vizsgálóberendezéssel rendelkezik. Az egyik vizsgálóberendezés a szélturbina főtengely-elrendezések tesztelésére szolgál. A másik berendezést a többi iparágban - többek között a bányászatban, az építőiparban, az acélgyártásban és a tengerhajózás területén - alkalmazott csapágyak vizsgálatára használják majd.

Az SKF folyamatos diagnosztikai, állapotfelügyeleti és szimulációs módszereivel ötvözve ezek a berendezések hozzájárulnak a tesztelés és a termékfejlesztés átfutási idejének csökkentéséhez, valamint a csapágyteljesítmény mélyebb megismeréséhez.

Victoria van Camp, az SKF Termék- és üzletfejlesztési igazgatója és elnöke így nyilatkozott: „Egyetlen más tesztközpont sem képes a nagy méretű csapágyak tesztelésére ilyen pontosan, valós üzemi körülmények között, és ez jelentős stratégiai előnyt biztosít számunkra és a vevőink számára is. A Sven Wingquist Tesztközpontban alkalmazott technológiákkal vevőink időt és erőforrásokat takaríthatnak meg, ugyanakkor ezek a technológiák támogatják a vevők nagyobb megbízhatóságra és hosszabb üzemi élettartamra való törekvéseit is.”

A tesztközpont finanszírozást kapott a Bajor gazdasági, médiaügyi, energiaügyi és technológiai minisztériumtól, valamint a Német szövetségi környezetvédelmi, természetvédelmi, építési és reaktorbiztonsági minisztériumtól is.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek