Száloptikás érzékelők a szivattyúfejlesztés tökéletesítéséhez

2021. április 24., szombat, 13:11

Címkék: csapágy SKF száloptika szenzor szenzortechnika szivattyú

A Sulzer az SKF száloptikás érzékelőrendszerét használja az új szivattyúkialakítások hitelesítésére. A vállalat beszámolójában elmondta, hogy a rendszer által biztosított valós mérési adatokra támaszkodva hitelesíthető a termék teljesítménye.

A Sulzer az SKF száloptikás érzékelőrendszerét használta az új centrifugális folyamatszivattyú-kialakítás hitelesítésére.

Az érzékelőrendszer közvetlenül a csapágyban méri a terheléseket, ezáltal részletes információt biztosít a szivattyú valós üzemi körülményeiről. A Sulzer szerint a rendszer alkalmazása a jövőbeni szivattyúkialakításokhoz jelentős segítséget nyújt számukra ahhoz, hogy tovább erősítsék a piacvezető technológiai beszállítóként szerzett hírnevüket ezen a területen.

„A kialakítások valós terhelési adatok felhasználásával végzett hitelesítése lehetővé teszi a Sulzer számára, hogy továbbfejlessze a szivattyúkialakításokat, és a tervezés során a számításokon alapuló forgatókönyvek helyett valós idejű adatokra támaszkodva biztosítsa a termékkialakítás hitelesítését. Ez növeli a fizikai tesztek megbízhatóságának elismertségét és csökkenti a forgalomba hozatalhoz szükséges időt”- mondta Daniel Perreng, az SKF száloptikás érzékelőrendszer legsikeresebb értékesítője.


A rendszer száloptikás terhelésérzékelőkkel ellátott csapágyakból áll, amelyek méretei megfelelnek a nagy teherbírású szivattyúkban leggyakrabban használt csapágyméreteknek. A rendszer egyszerűen telepíthető, csupán kisebb módosításokra van szükség a csapágyházban. Nagy pontossággal és megismételhető módon méri a csapágyterheléseket - valamint a terhelések és az irányok változását. A rendszer meghatározhatja a ház és a járókerék tulajdonságait és a beállítását is. Az érzékelőrendszert a Sulzer mechanikus próbapadjain tesztelték és validálták.

Bár a Sulzer a rendszert a kutatás fejlesztéséhez használta, a végfelhasználók a gyakorlatban is alkalmazhatják az üzemi berendezéseikről történő részletes adatgyűjtéshez.

A Sulzer és az SKF közötti kiváló partneri kapcsolat elősegítette a beszállítói megállapodás megkötését. A jövőben az SKF globális támogatást nyújt a rendszer beállításához és a Sulzer munkatársainak képzéséhez a K+F helyszíneken, valamint szükség esetén adatelemzést biztosít.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek