Nagyobb tervezési szabadság és teljesítmény

Az SKF a METEC 2015 vásáron mutatta be az új kialakítású SKF Explorer négysorú kúpgörgős csapágyait.

2015. augusztus 21., péntek, 12:43

Címkék: düsseldorf fémipar hengermű kúpgörgős csapágy METEC 2015 SKF SKF Explorer

A hengerművekben használt hengersorokhoz tervezett új SKF Explorer négysorú kúpgörgős csapágyak kialakításából adódóan a nyitott és a tömített csapágyváltozatok teljes mértékben csereszabatosak, ennek köszönhetően nagyobb tervezési szabadságot kínálnak, és a teljesítményt is növelik.

A méretben és a teherbírási kapacitásban azonos, nyitott és tömített változatban elérhető újfajta SKF Explorer négysorú kúpgörgős csapágyak új normát állítanak fel a nyitott és a tömített csapágyak csereszabatossága terén, és minden eddiginél nagyobb szabadságot biztosítanak a hengersori alkalmazások követelményeinek kielégítéséhez. 

„Az eddigiekben gyakran kompromisszumos megoldások születtek a teherbírási kapacitás, a megbízhatóság vagy az élettartam szempontjából, amikor választani kellett, hogy nyitott vagy tömített csapágyak kerüljenek a hengerekbe” – részletezte Jacek Hudzikowski, az SKF fémiparért felelős mérnöke. „Új kialakításuknak köszönhetően a továbbfejlesztett SKF Explorer négysorú kúpgörgős csapágyak mérete és teherbírása azonos. Ez azt jelenti, hogy az acélművekben a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásával, kompromisszum nélkül lehet növelni a teljesítményt és a megbízhatóságot, és egyúttal csökkenteni a karbantartási költségeket.”Az egységes csapágy-kialakítást lehetővé tevő új kompakt tömítés jobb teljesítményt eredményez a korábbi változatokhoz viszonyítva. A hőálló és kopásálló anyagból készített tömítés jobb teljesítményt kínál, és kisebb mértékű a súrlódása, az üzemi hőmérséklete és az elhasználódása. A nyitott csapágyak kosarának nem lesz túlnyúlása. Ez jelentős mértékben egyszerűsíti a csapágyak kezelését, és csökkenti a károsodásuk veszélyét kezelés és üzemelés közben egyaránt. Az SKF Explorer négysorú kúpgörgős csapágyakat úgy tervezték, hogy a gördülő elemek és a futópályák közötti érintkezési felületek terheléselosztása optimális legyen, így ezek a csapágyak nagyobb terhelést tudnak elviselni, mit a korábbi változatok. A négy különálló külső gyűrű is hozzájárul a jobb, egyenletesebb terheléselosztáshoz, ami hosszabb üzemidőt eredményez. 

Távtartó nélküli kialakításuknak köszönhetően az új SKF Explorer négysorú kúpgörgős csapágyak be- és kiszerelése is könnyebb. 

A METEC a kohászat négyévente megrendezett legnagyobb kiállítása. Az idei kiállítást 2015. június 16. és 20. között rendezték meg Németországban, Düssseldorf kereskedelmi vásárközpontjában (Messe Düsseldorf). Az esemény látogatói a 4-es csarnok E20-as standján találkozhattak az SKF képviselőivel.

www.skf.com 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek