Keresztgörgős csapágyak – megoldás, ha kincset ér a hely

2019. december 10., kedd, 06:00

Címkék: csapágy golyóscsapágy HIWIN lineártechnika lineártechnológia

A robotok, körasztalok, szerszámgépek és egyéb automatizálási rendszerek megtervezésével és fejlesztésével megbízott tervezőmérnökök újra és újra ugyanazzal a kihívással szembesülnek: a legszűkebb helyeken is merev, precíziós csapágyakra lenne szükség.

A HIWIN az ideális megoldást a CRB sorozatú keresztgörgős csapágyak formájában hozta létre. A görgők 90°-os szögben történő elrendezése révén a csapágyak nemcsak a mindkét irányból fellépő axiális erőket, hanem a sugárirányú erőket és a billenőnyomaték-terheléseket, valamint ezek esetleges terhelési kombinációit is képesek felvenni.

A csapágy teherbíró képességének titka mélyen annak szerkezetében rejtőzik. Sajátos geometriájának köszönhetően a hengerek közötti távtartók sok helyet takarítanak meg, lehetővé téve, hogy a hasonló modellekhez képest több gördülőelem kerüljön a csapágyba. A távtartók speciális kialakítása minimálisra csökkenti a hengerekkel való érintkezési pontokat, és ennek eredményeként a súrlódási veszteséget.

A radiax golyóscsapágyak, vagy a két csapágyhelyes konstrukciókhoz képest a HIWIN keresztgörgős csapágyak sokkal kompaktabb kialakításúak, ezért a legszűkebb helyekre is beépíthetők. Az új fejlesztés a merevség szempontjából is kiemelkedő. A gördülő elemek lineáris érintkezése révén a keresztgörgős csapágyak háromszor merevebbek a hagyományos golyóscsapágyaknál.

A HIWIN keresztgörgős csapágyak öt különböző modellben, két előterhelési osztályban, három pontossági kategóriában, opcionális tömítéssel vagy anélkül érhetők el, így tökéletesen adaptálhatók bármilyen alkalmazáshoz.

www.hiwin.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek