Az SKF mágneses csapágyak lehetővé teszik a sűrített levegő fenntarthatóbb előállítását

2022. november 21., hétfő, 12:10

Címkék: csapágy SKF sűrített levegő

Az akár 50 000 ford/perc fordulatszámon forgó SKF mágneses csapágyak számos ipari alkalmazásban - többek között a kompresszorokban is - kulcsszerepet játszanak a CO2-kibocsátás csökkentésében.

A finn cleantech cég, a Tamturbo az SKF mágneses csapágy-technológiáját választotta az ipari légkompresszorokban használt nagy sebességű turbómotorjaihoz.

A sűrített levegőt számos ipari üzemben használják a gépek, az eszközök és az automatizált berendezések meghajtására, valamint az anyagok mozgatására a gyártási folyamat során.

A sűrített levegő előállítására hagyományosan olajos csavarkompresszorokat használnak, amelyeknek magas a karbantartási költsége és a kapcsolódó CO2-kibocsátása, egyrészt az olajfogyasztásból, másrészt az extra hőveszteség formájában jelentkező energiaveszteségből fakadóan.

Az alaptechnológiaként állandó mágneses motorokkal és aktív mágneses csapágyakkal felszerelt nagy sebességű, közvetlen meghajtású centrifugálkompresszorokkal az ipari vevők az olajos csavarkompresszorokhoz képest alacsonyabb károsanyag-kibocsátással, hosszabb szervizintervallummal és alacsonyabb üzemeltetési összköltséggel állíthatnak elő sűrített levegőt.

Thomas Fröst, a Független és feltörekvő vállalkozásokkal foglalkozó üzletág elnöke így nyilatkozott:„Az SKF arra törekszik, hogy segítsen az iparágaknak a fenntarthatóbb működésre való átállásban. Mágneses csapágy-technológiánkat az teszi olyan érdekessé, hogy az egykor olaj- és gázipar számára kifejlesztett megoldás most képes felgyorsítani a tisztább technológiák fejlődését.”

. „Az SKF mágneses csapágyai számos kritikus dilemmát segítenek megoldani alkalmazásainkban: magas fordulatszámot tesznek lehetővé - kiemelkedő megbízhatósággal és fokozott hatékonysággal.” - mondta Igor Nagaev, a Tamturbo elnök-vezérigazgatója. „Ez hozzájárul ahhoz, hogy a Tamturbo alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési összköltséget és alacsonyabb CO2-kibocsátást biztosító kompresszorokat kínáljon vevőinek.”

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek