A hengerművek üzemi élettartamának meghosszabbítása görgőscsapágyakkal

2021. július 07., szerda, 20:59

Címkék: csapágy élettartam hengermű kúpgörgős csapágy SKF

Az Explorer sorozat új, robusztus tagjának köszönhetően az SKF-től egyetlen forrásból beszerezhető a görgőscsapágyak összes típusa a hengerelt termékeket előállító hengerművek nagy igénybevételnek kitett alkalmazásaihoz

Az SKF a hengerelt termékeket előállító hengerművek nagy igénybevételnek kitett alkalmazásaihoz kifejlesztett négysorú hengergörgős csapággyal (4rCRB) bővítette az Explorer termékcsaládot.

Az új SKF Explorer 4rCRB az előző generációs 4rCRB csapágyaknál akár 50%-kal hosszabb üzemi élettartammal rendelkezik. „Az új SKF Explorer sorozatunk robusztusabb kialakítású, ezért nagyfokú megbízhatóságot és hosszabb üzemi élettartamot eredményez” - nyilatkozta Gustavo Guerrero, az SKF hengergörgős csapágyakért felelős termékigazgatója. „Ez elősegíti a hasznos üzemidő és a termelékenység növelését a vevőink gyártóegységeiben, és végső soron csökkenti a beszerzési és üzemeltetési összköltséget (TCO), valamint növeli a berendezések általános hatékonyságát (OEE).”

Az új 4rCRB csapágy elősegíti a korai csapágy-meghibásodáshoz, a gyártási késedelemhez és a túl sok selejthez vezető szennyeződések, nagy terhelések, változó sebességek és változó irányú nyomatékok okozta kihívások leküzdését. Ugyanakkor a szennyeződéssel szembeni nagyobb ellenállás és a hatékonyabban létrehozott kenőanyag-film magasabb szintű megbízhatóságot eredményez.

Az új csapágy bevezetésével a hengerműveket üzemeltető vevőink az SKF-től egyetlen forrásból beszerezhetik a többsorú kúpgörgős, hengergörgős és beálló görgőscsapágyakat.

Az Explorer csapágyak jellemzői között említhetjük például a csökkentett súrlódást, valamint a nagyobb radiális és axiális terhelésnek való ellenállást biztosító keményebb és jobb minőségű csapágyacélt. Mindez lehetővé teszi, hogy ezek a csapágyak üzem közben kevésbé melegedjenek fel, valamint egyenletesebben és hosszabb ideig működjenek, mint a standard csapágyak.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek